Pla general del poble de Pradell de la Teixeta (Priorat), amb les teulades enfarinades per la neu, aquest dimarts a la tarda. Imatge de 6 de febrer …
Pla general del poble de Pradell de la Teixeta (Priorat), amb les teulades enfarinades per la neu, aquest dimarts a la tarda. Imatge de 6 de febrer del 2018. (Horitzontal)

La neu obliga a cancel·lar 31 rutes escolars al Pirineu i a les Terres de l'Ebre i afecta 713 alumnes

Actualitzat

ACN Barcelona.-La neu ha afectat aquest dimarts al matí 31 rutes escolars del Pirineu i la Terra Alta, amb un total de 713 estudiants afectats que no han pogut assistir a classe, segons el Departament d'Ensenyament. A diferència d'aquest dilluns, on hi ha hagut més estudiants afectats que no han pogut arribar al seu centre o perquè estava tancat ha estat a Falset, amb 265 i vuit rutes cancel·lades, i a les Terres de l'Ebre, amb set rutes anul·lades, dues escoles tancades i 216 estudiants afectats. A la comarca del Ripollès, s'han deixat d'operar nou rutes escolars, amb 135 estudiants afectats, i al Berguedà s'han tancat tres escoles i cancel·lat cinc rutes, amb 81 alumnes afectats. D'altra banda, al Pallars Jussà s'han cancel·lat dues rutes amb vuit alumnes afectats cada una.

(En aquesta notícia, s'ha actualitzat la xifra de rutes escolars cancel·lades i alumnes afectats)Les nou rutes cancel·lades al Ripollès, amb un total de 135 alumnes afectats, són les línies Setcases-Camprodon, Molló-Camprodon, Toses-Ribes de Freser, Gombrèn-Ripoll (parcialment), Queralbs-Ribes de Freser, Gombrèn-Campdevànol, Campelles-Ribes de Freser i les de Llanars-Ripoll i Ribes de Freser-Ripoll, d'educació especial. A la Cerdanya, una de les comarques més afectades aquest dilluns, el transport ha funcionat amb normalitat. A la Terra Alta, el Consell Comarcal ha avançat el retorn dels alumnes a casa al llarg del matí, segons Protecció Civil, tot i que a primera hora s'han anul·lat nou rutes i s'han tancat les escoles del Prat del Compte (5 estudiants) i a La Pobla de Massaluca (22). En total, 216 alumnes no han pogut arribar a l'escola. Les rutes anul·lades a la Terra Alta són Arnes-Bot-Gandesa, Caseres-Gandesa, Corbera d'Ebre-Gandesa, Horta de Sant Joan-Gandesa, La Fatarella-Gandesa, La Pobla de Massaluca-Vilalba dels Arcs-Gandesa i Prat de Comte-Pinell de Brai-Gandesa.D'altra banda, a Falset, no s'han efectuat les 8 rutes dels alumnes de l'Institut Priorat de Falset i l'Escola Antoni Vilanova de Falset, amb un total de 265 alumnes afectats.A la Catalunya Central, s'han suspès cinc rutes, amb un total de 81 alumnes afectats. Es tracta de la ruta Gòsol, Saldes i Vallcebre; de La Pobla-Institut i de Sant Julià de Cerdanyola cap a l'Institut Alt Berguedà; de Saldes cap a l'Escola Serrat Voltor de Vallcebre i de Castellar de n'Hug a l'Escola Lillet de la Pobla de Lillet. A més, no han obert les escoles Serrat Voltor de Vallcebre, l'Escola Santa Margarida de Gòsol i l'Escola de Sant Julià de Cerdanyola, amb un total de 25 alumnes que no han pogut assistir a classe.Per últim, a l'Alt Urgell han funcionat totes les rutes i només tres no l'han fet sencera. En alguns casos, els parres han portat els alumnes fins on arribava la ruta i els alumnes eren transportats. Al Pallars Jussà, en canvi, s'han vist afectades dues rutes, concretament d'Aulas a Pont de Suert i a Espluga Serra, amb vuit alumnes afectats en cada cas.

Anar al contingut