Les màquines llevaneus treballen a l'aeroport internacional de Ginebra. (Foto: EFE)
La neu provoca retards a l'aeroport internacional de Ginebra. (Foto: EFE)
Frankfurt / Londres

La neu fa tancar l'aeroport de Gatwick i el d'Edimburg i cancel·lar desenes de vols a Frankfurt

L'acumulació de neu a les pistes ha obligat a tancar com a mínim fins aquest dijous l'aeroport de Gatwick, a Londres. També està inoperatiu el d'Edimburg, en aquest cas com a mínim fins aquesta nit. L'onada de fred i el vent també han obligat a cancel·lar desenes de vols a Frankfurt, el que té més trànsit aeri d'Europa, on molts passatgers han hagut de passar la nit. També hi ha retards a Lió, Ginebra i Berlín.

Actualitzat
A Gatwick, les pistes estan tancades des de la nit de dimarts i, malgrat que el personal de terra ha treballat tota la nit per retirar la neu que s'hi ha acumulat, encara no estan en condicions per funcionar. L'aeroport ha advertit que el servei no es reprendrà, com a mínim, fins aquest dijous. A Edimburg, els responsables de l'aeroport han anunciat que intentaran reprendre els vols la nit de dimecres. També en l'àmbit britànic, la neu causa retards de dues hores a l'aeroport London City.

En el cas d'Alemanya, l'aeroport internacional de Frankfurt ha suspès aquest dimecres al matí una seixantena de vols. Ja fa tres dies que hi ha problemes pel fred i la neu, que aquest dimecres s'han vist agreujats pel vent. Només dimarts, es van cancel·lar més de 300 vols, fet que ha provocat que centenars de passatgers hagin dormit a l'aeroport, on s'han habilitat sales especials amb uns 400 llits de campanya.

A Berlín, on les temperatures han caigut fins a 12 graus sota zero la matinada de dimecres, l'aeroport Tegel acumula retards de més d'una hora.
Anar al contingut