En primer pla de la imatge un vehicle de Mossos d'Esquadra, a darrera els dos tractors que han sortit de Montferrer. Imatge del 26 de gener de …
En primer pla de la imatge un vehicle de Mossos d'Esquadra, a darrera els dos tractors que han sortit de Montferrer. Imatge del 26 de gener de 2017. (horitzontal)

La neu complica la sortida de la "Marxa pagesa" a l'Alt Urgell

ACN Montferrer i Castellbó.-Els tractors que estaven citats a concentrar-se a la gasolinera de Montferrer per participar en la primera "Marxa pagesa" no han pogut acudir a la cita, ja que porten tot el matí realitzant tasques de neteja de la neu caiguda aquesta nit en carreteres i camins. El responsable d'Unió de Pagesos de l'Alt Urgell, Joan Guitart, ha explicat que de la quinzena de tractors que esperaven de Cerdanya no ha pogut venir cap i dels del nord de la comarca de l'Alt Urgell només dos han començat la tractorada. Guitart ha dit que "la neu ens ho ha complicat tot, els tractors són necessaris per netejar els camins a les explotacions perquè es pugui recollir la llet, fan falta per treballar, i això ens limita". En aquest sentit, Guitart, ha afegit "ni per això tenim sort, fins i tot el temps sembla que ens jugui en contra".

Finalment, i passades les deu del matí, tan sols dos tractors de la desena que estaven citats a sortir de Montferrer han pogut sortir en la primera Marxa pagesa en direcció Barcelona. Aquests dos tractors es sumaran als cinc tractors que ja estaven concentrats a Oliana i d'allà emprendran camí cap a la plana de Lleida.Guitart ha afirmat que "serem set tractors de l'Alt Urgell, de la Cerdanya cap perquè s'han quedat col·lapsats, esperem que finalment de les comarques de Lleida hi hagi un centenar de persones". Unió de Pagesos de l'Alt Urgell ha organitzat autocars per dissabte per tal que els pagesos o ramaders que no han pogut anar amb tractor a Barcelona hi puguin anar a manifestar-se.

Anar al contingut