Una màquina llevaneu treballant al port de la Bonaigua per deixar neta la carretera el 10 de gener del 2017. (horitzontal)
Una màquina llevaneu treballant al port de la Bonaigua per deixar neta la carretera el 10 de gener del 2017. (horitzontal)

La neu arriba a la Val d'Aran i el nord del Pallars Sobirà després de setmanes sense precipitacions

ACN port de la Bonaigua.-La cara nord del Pirineu (Vall d'Aran i nord del Pallars Sobirà), s'ha vist afavorida pel front que s'havia anunciat. El paisatge ha canviat completament de color i la Val d'Aran s'ha despertat tenyida de blanc amb gruixos d'uns 5 centímetres a Vielha. Les estacions d'esquí són les més beneficiades d'aquestes precipitacions i Baqueira Beret acumularà gruixos considerables a totes les cotes. Tavascan, que encara no havia pogut obrir l'estació per manca de neu, està previst que registri gruixos considerables. A Espot i Port Ainé també hi precipita amb ganes i la neu que cau garantirà el que queda de temporada. Pel que fa a les comunicacions és obligatori l'ús de cadenes en 4 vies del Pirineu.

Per accedir al Port de la Bonaigua (C-28) i al pla de Beret (C-142b) és obligatori l'ús de cadenes. Per passar el port del Portilhon també són obligatòries del cadenes i per circular per la N-230 al seu pas pel municipi de Vielha e Mijaran és demana precaució per plaques de neu a la calçada.Tret d'aquestes petites incidències a les carreteres la nevada està sent molt benvinguda per les estacions d'esquí i pels amants dels esports blancs.

Anar al contingut