Ciutat de Mèxic

La néta de Lluís Companys rep a Mèxic un document de reparació moral del govern espanyol

El govern espanyol ha reconegut a Mèxic la figura del president Lluís Companys i ha entregat a la seva néta, Maria Lluïsa Gally, un document de reparació moral. El certificat li ha lliurat el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, que ha rebutjat el consell de guerra que va condemnar a mort Companys l'any 1940. A l'acte també hi ha assistit el conseller d'Interior, Joan Saura. La néta de Lluís Companys també ha pogut atendre els micròfons de Catalunya Ràdio per remarcar la satisfacció personal i política que li ha aportat aquest acte i per insistir a demanar la nul·litat del judici al seu avi.

Actualitzat
L'Instituto Luis Vives, la institució pedagògica fundada pels exiliats espanyols a Mèxic, compleix 70 anys aquesta tardor. Es preparen grans actes per celebrar-ho i és per això que la seva directora, Maria Lluïsa Gally, no s'ha pogut desplaçar a Espanya per rebre en mà la declaració de reparació i reconeixement al seu avi, Lluís Companys.

És per això que el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, i el conseller d'Interior, Joan Saura, s'han desplaçat a Mèxic -que és on viu Gally- per entregar-li el document de reparació moral en un acte sobri que s'ha fet a la residència de l'ambaixador espanyol a la capital mexicana.

Gally vol la nul·litat del judici

La néta més activa del president de la Generalitat republicana afusellat pel franquisme no amaga la satisfacció per haver arribat fins aquí, però per ella el document només té sentit si amb això s'aconsegueix definitivament la nul·litat al judici sumaríssim a Companys.

Maria Lluïsa Gally ha rebut del conseller Saura el compromís que el govern demanarà dijous al Tribunal Suprem la nul·litat del judici que, ara fa 69 anys, va acabar amb la vida de Companys.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut