Algarve

La nena segrestada a Portugal compleix 4 anys sense que se'n tinguin notícies

Madeleine McCann, la nena britànica que dijous de la setmana passada va ser segrestada quan dormia en un hotel de la regió portuguesa de l'Algarve i que continua en parador desconegut, compleix avui quatre anys. Les principals hipòtesis de la policia són un rapte per part de pederastes o d'una xarxa d'adopcions il·legals, i creu que el rapte de Madeleine es va gestar al mateix Regne Unit. Altres fonts, però, relacionen aquest segrest amb un home buscat per violació a les Canàries, al mateix poble on al març va desaparèixer Yeremi Vargas, de 7 anys, qui tampoc no ha aparegut.

Actualitzat
Un portaveu del complex turístic d’on va desaparèixer Madeleine ha llegit una declaració dels pares de la menor en la qual feien públic el seu aniversari i demanaven celebrar-lo multiplicant els esforços per ajudar a buscar-la, malgrat reconèixer que ja s’hi està treballant, i molt. Un desplegament policial sense precedents, amb agents portuguesos i especialistes britànics, treballa contra rellotge per descobrir alguna pista de la nena, rapatada el 3 de maig passat quan dormia en una habitació d’hotel amb els seus germans bessons de dos anys, mentre els seus pares sopaven en un restaurant pròxim al complex turístic.

La policia ha interrogat molts turistes britànics que s'allotgen a la mateixa estació termal, especialment una parella perquè els gossos policia sempre s'aturen davant del seu apartament. Les principals hipòtesis de la policia són un rapte per part de pederastes o d'una xarxa d'adopcions il·legals. Una font de la policia judicial citada per un diari portuguès afirma que el segrest de la nena s'hauria gestat des del Regne Unit.

D’altra banda, fonts de la policia espanyola citades a la premsa portuguesa afirmen que busquen per aquest cas un home acusat d'una violació a les illes Canàries. Uns fets que van ocórrer al municipi de Vecindario, el mateix poble de Gran Canària d’on a principis de març va desaparèixer Yeremi Vargas, un nen de 7 anys del qual no se'n sap res.

Hi ha diverses recompenses per pistes fiables sobre el parador de Madeleine, la més important, d'1,4 milions d'euros, que ofereix un empresari britànic a qui la desesperació, angoixa i frustració dels pares de la desapareguda van deixar-lo commocionat.
Anar al contingut