Girona

La nena musulmana de Girona torna a l'escola amb el mocador islàmic

La nena musulmana de l'escola pública Annexa-Joan Puigbert de Girona que fa una setmana que no anava a classe perquè el centre no li permetia entrar-hi amb el mocador islàmic, ha tornat aquest dimarts a classe. Això, després que el Departament d'Educació exigís al col·legi que la readmetés i expedís una ordre d'escolarització en considerar que ha de prevaler aquest dret. La nena, que fa tercer de Primària, ha entrat a l'escola a mig matí acompanyada de la seva mare i amb el vel islàmic al cap.

Actualitzat
Després de deixar la nena al col·legi, la mare ha assegurat, en declaracions als periodistes, que el seu marit i ella estaven disposats a tornar al Marroc si l'escola no permetia que la seva filla hi acudís amb vel. "Estava disposada a anar al Marroc aquesta mateixa setmana", ha dit, després d'apuntar que la nena havia plorat quan li havien comunicat que no podia anar a classe amb vel.

El delegat territorial de la conselleria a Girona, Andreu Otero, ha defensat que el dret de la nena a estar escolaritzada preval sobre el compliment de les normes internes dels centres escolars, com pot ser les d'aquesta escola de Girona, que prohibeix que les nenes portin el cap cobert amb un mocador.

La Generalitat assegura que, a més, en aquest cas ha aplicat el principi de "tolerància" cap a una peça com el vel islàmic que és un símbol d'una religió.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut