Còrdova

La nena de Sevilla que necessitava un fetge nou ha estat operada sense recórrer a la mare

La nena sevillana a qui la seva mare menor d'edat volia donar part del fetge, ha estat sotmesa aquest dimarts al matí a un trasplantament a l'Hospital Reina Sofia de Còrdova i finalment no ha necessitat part de l'òrgan de la mare. La llei prohibeix que les persones de menys de 18 anys siguin donants en vida, però la mare va aconseguir una autorització judicial que l'hi permetia. Si no haguessin trobat un donant compatible amb la criatura, per tant, se li hauria pogut implantar part del fetge de la noia.

Actualitzat
En qualsevol cas, la Noara, de 6 mesos, com qualsevol persona que requereix un trasplantament hepàtic, va entrar a formar part d'una llista d'espera. A la matinada ha rebut el fetge d'un donant anònim i els metges que l'hi han implantat consideren que l'operació ha anat bé.

Finalment, doncs, el cas ha seguit el procediment habitual però la mare havia mogut cel i terra per si de cas no rebia un fetge compatible. Segons la llei, la mare no podia donar part del seu òrgan a la filla perquè és menor d'edat. Malgrat això, la noia va aconseguir que el jutge fes una excepció i autoritzés l'operació si s'esqueia.
Anar al contingut