Urgències de l'Hospital Taulí de Sabadell, on va ser atesa la nena
Urgències de l'Hospital Taulí de Sabadell, on va ser atesa la nena
Barcelona

La nena de Manresa morta divendres tenia meningitis del tipus C i no estava vacunada

Salut crida a la calma a les famílies que s'han bolcat a demanar la vacuna de la meningitis del tipus B a les farmàcies

RedaccióActualitzat

La nena de Manresa morta aquest divendres tenia meningitis del tipus C i no estava vacunada, malgrat que aquesta vacuna figura al calendari oficial, segons ha informat el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix. Ha confirmat que va ser una meningitis fulminant per meningococ C.

"Les vacunes salven vides. I és important la vacunació de les persones, almenys totes les que estan dintre del calendari de vacunació."

Per tant, es demana calma davant del neguit dels pares per tenir la vacuna contra la meningitis B, la que no està inclosa en el calendari vacunal, perquè no és el tipus de meningitis que ha provocat la mort. Antoni Trilla, metge epidemiòleg de l'Hospital Clínic:

"S'ha de mantenir la calma. Les mesures de control que s'han fet a les persones que envoltaven a aquest cas més greu ja estan fetes i no hi ha cap situació de risc per la població. I per tant, no s'ha d'anar a buscar cap vacuna ara."

Malgrat la vacunació, cada any es detecten entre 50 i 60 casos a Catalunya. La majoria, de tipus B, i menys d'un 10 per cent poden arribar a ser mortals.

Aquest últim mes s'han detectat 3 casos de meningitis, dos mortals i un de tipus víric, que no revesteix gravetat. Però salut descarta que aquests tres casos tinguin cap mena de relació entre ells ni que es tracti d'un brot epidèmic.

La vacuna de la meningitis C està inclosa al calendari de vacunes.

Aquest cas ha provocat una allau de peticions de la vacuna de la meningitis. Però Salut ha fet una crida a la calma perquè les vacunes que van a buscar les famílies a les farmàcies, la vacuna Bexsero, que combat la meningitis de tipus B, que no és la causant de la mort de la nena de Manresa.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut