La nena basca que va morir en un alberg de Cabrera va patir de mort sobtada

La nena basca que va perdre la vida l'octubre passat en una casa de colònies de Cabrera de Mar, al Maresme, va morir per una causa natural sobtada provocada per una broncopneumònia bilateral. Aquesta és la conclusió de les anàlisis toxicològiques definitives que es van fer a la nena, que es deia Jessica i tenia 11 anys. La jutge de Mataró que porta el cas ha decidit arxivar-lo arran d'aquest informe forense. La mort es va produir després que la menor visités dos metges diferents i cap d'ells detectés res greu en el seu estat de salut.

Actualitzat
Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d'instrucció ha acordat sobreseure provisionalment les diligències que va obrir arran de la mort de la menor, succeïda el 12 d'octubre, tot i que la seva decisió encara pot ser recorreguda.

La menor, de la localitat biscaïna d'Arratzu, va morir quan estava de colònies a Cabrera de Mar, hores després d'haver estat visitada en dos centres d'assistència primària pels vòmits i el dolor d'estómac que presentava. El Departament de Salut, que va obrir una investigació pel cas, va determinar que l'actuació mèdica havia estat correcta.

Els resultats definitius de les anàlisis toxicològiques practicades al cadàver de la nena, que tenia asma, han revelat ara que la menor va tenir una "mort natural sobtada provocada per una insuficiència respiratòria aguda per broncopneumònia bilateral". Les conclusions dels informes forenses permeten descartar qualsevol negligència en el procedir dels centres sanitaris on la nena va ser atesa hores abans de la seva mort, per tant el jutge ha decidit arxivar les diligències de la investigació.

Anar al contingut