Tarragona

La necròpsia de la balena vista al litoral català revela que era una cria en alletament

La cria tenia com a màxim dues setmanes i era un mascle de 2 tones de pes i 6,6 metres llarg

RedaccióActualitzat

La balena que va aparèixer dimarts i dimecres davant de Barcelona i que aquest dijous va anar fins a Tarragona, ha mort aquesta matinada al port d'aquesta ciutat. Segons ha confirmat el Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals de la Generalitat, un equip de veterinaris l'han sedada i sacrificada, perquè estava desorientada, en males condicions de salut, amb poca mobilitat i sense possibilitats de sobreviure.

L'exemplar ha estat sacrificat aquesta matinada al Port de Tarragona per evitar-li més patiment. Aquest divendres al matí han tret de l'aigua el cadàver del rorqual i l'han portat als Hostalets de Pierola per fer-li la necròpsia i TV3 hi ha assistit. L'anàlisi de l'exemplar ha determinat que era una cria encara en alletament i tenia una o dues setmanes. Era un mascle de 6,6 metres de llargada i 2 tones de pes.

 

 

Fins ara, es dubtava de si era una cria de rorqual comú desorientada o un adult d'una altra espècie que estava malalt. Finalment, però, s'ha comprovat que era una cria que s'havia separat de la mare i, com que no tenia possibilitats de sobreviure, s'ha optat per sacrificar-la.

 

 

La balena la van veure dimarts uns surfistes davant de l'hotel Vela del port de Barcelona. L'exemplar semblava perdut, i un equip del Centre de Recuperació d'Animals Marins, el CRAM, va conduir-lo mar endins dimarts mateix, però dimecres va tornar a aparèixer a Barcelona, aquest cop dins de la terminal de creuers.

L'equip del CRAM va tornar a acompanyar la balena mar endins. L'endemà dijous, i sempre acompanyada per embarcacions del CRAM, va arribar a la platja Llarga de Tarragona i a la tarda va entrar al port, on l'han sacrificada a la matinada.
 

 

Alguns experts, que en tot moment s'han mostrat convençuts que era una cria encara en alletament, han avançat que quan la van veure a Barcelona ja no tenia salvació possible. Segons aquests experts, el més idoni hauria estat sacrificar-la a Barcelona mateix, perquè en el trajecte fins a Tarragona ha patit molt, i hi ha arribat amb ferides que sagnaven.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut