Florida

La NASA preveu llançar avui el "Discovery" després dels problemes meteorològics d'ahir

Els núvols de tempesta propers a la plataforma de llançament del transbordador "Discovery" van obligar ahir a suspendre'n la sortida des del Centre Especial Kennedy de cap Canaveral cap a l'Estació Espacial Internacional. Quan faltaven cinc minuts per l'hora prevista per al llançament, el director del centre, Mike Laeinbach, va decidir posposar-ne l'enlairament fins avui. Es preveu que el "Discovery" abandoni la Terra a les 21.36, hora catalana.

Actualitzat
A l'hora de prendre la decisió, els tècnics de la NASA van determinar que la possibilitat de tempestes a les rodalies del centre espacial no feia recomanable el vol del transbordador. Durant tota la setmana, el temps ha amenaçat la sortida del "Discovery".

El transbordador té previst partir amb set tripulants en una missió de dotze dies per reprendre al construcció de l'Estació Espacial Internacional. La suspensió del llançament suposa una desil·lusió per a l'agència espacial nord-americana, que va posar per última vegada el "Discovery" a l'espai al juliol del 2005 i volia reprendre tan aviat com fos possible els viatges a l'Estació Espacial.

En cas que fos necessari, la NASA podria ajornar el llançament de la nau fins al 19 de juliol.
Anar al contingut