Cap Canaveral

La NASA llançarà el "Discovery" a l'espai l'1 de juliol, en contra de l'opinió dels experts en seguretat

El cap de la NASA, Michael Griffin, ha decidit que l'1 de juliol tornaran a llançar el "Discovery" a l'espai, en contra dels consells i l'opinió dels enginyers i experts en seguretat de l'Agència Espacial nord-americana. La polèmica decisió arriba després de dos dies d'intenses discussions a Cap Canaveral. Serà el primer llançament del "Discovery" des de fa gairebé un any, i la segona missió des del desastre del "Columbia", el febrer del 2003, que va causar la mort dels set tripulants.

Actualitzat

Els experts en seguretat de la NASA van suggerir l'ajornament de qualsevol altra missió dels transbordadors espacials fins que no es dissenyessin canvis al tanc exterior de combustible. La recomanació, però, no va incloure una objecció, i per això s'ha donat llum verda al nou vol.

L'1de juliol el "Discovery" emprendrà el seu nou viatge cap a l'Estació Espacial Internacional (ISS), on ha de dur equipaments i altres subministraments, i d'on s'ha d'endur un dels tripulants.

Els responsables de la missió han insistit que els astronautes del "Discovery" no corren perill. Cancel·larien, però, la resta d'enviaments de naus espacials si passés una altra tragèdia com la del "Columbia" i el "Challenger", aquesta, la primera, el 1986.

Anar al contingut