Miami

La NASA estudia construir bases lunars per enviar-hi astronautes

La Lluna va passar de ser una quimera a un objectiu aconseguit, i després va caure en l'oblit. Ara la NASA es proposa reconquerir-la i ja té un projecte per tornar a trepitjar sòl lunar cap al voltant de l'any 2020. En el marc d'aquesta iniciativa l'agència espacial nord-americana estudia construir-hi bases que puguin servir als astronautes per fer-hi estades de fins a sis mesos. Es tractaria d'una cosa semblant al que ja es fa actualment a l'Estació Espacial Internacional.

Actualitzat
Un antic astronauta i director del departament de missions de la NASA, Carl Walz, ha deixat clars els objectius: poder portar i mantenir un astronauta durant sis mesos en sòl lunar, tal com es fa ara a l'Estació Espacial Internacional (ISS).

Walz ho ha explicat en una conferència a Miami sobre el futur de la NASA, en la qual ha recordat que una de les prioritats és tornar a la Lluna abans del 2020. L'agència vol un canvi de mentalitat que permeti "viure, treballar, construir i utilitzar els recursos del satèl·lit". Per fer-ho, primer volen completar la construcció de l'ISS i millorar la seguretat dels vols espacials abans del 2010. S'espera que abans d'acabar la dècada entri en servei la nau "Orion", una nova generació d'exploradors espacials, i la llançadora "Ares". La NASA també treballa amb noves tecnologies que permetin reduir o substituir el combustible actual.

L'última vegada que una persona va trepitjar la Lluna va ser el desembre del 1972.
Anar al contingut