Línies de Nazca, Perú (Font: NASA)
Línies de Nazca, Perú (Font: NASA)

La NASA ens regala noves imatges de la Terra vista per sat·tèlit

La NASA ha publicat en un llibre digital 75 imatges espectaculars dels cinc continents captades per diferents satèl·lits al llarg de les últimes dècades.

Alberto AlcántaraActualitzat
És habitual que l'Agència espacial NASA ens regali imatges que ens fan comprendre millor la Terra i l'univers. De vegades, l'objectiu no és tant l'anàlisi científica com, simplement, la contemplació de la bellesa natural.


L'última mostra d'aquesta tasca de divulgació és el llibre digital "Earth As Art", la Terra com a art, que es pot descarregar en format pdf de la seva pàgina web. Aquest llibre recull 75 imatges dels cinc continents preses al llarg de les últimes dècades pels satèl·lits Terra, Landsat 5, Landsat 7, EO-1 i Aqua.

Es tracta d'un conjunt d'imatges espectaculars, com aquesta del Llac Carnegie, situat a l'oest d'Austràlia, que només s'omple d'aigua en les èpoques de pluja abundant i que aquí apareix reflectit amb combinacions de formes, textures i colors que podrien ser l'obra d'un mestre de la pintura abstracta: les zones inundades es veuen de color blau fosc o negre, la vegetació en tons de verd fosc i la llum, les sorres i els minerals hi apareixen en una gran varietat de colors. 

Les imatges revelen detalls impossibles de veure per l'ull humà, però no pels sensors d'aquests satèl·lits, capaços d'escrutar més enllà de l'espectre visible.




Anar al contingut