La NASA enlaira amb èxit la sonda Parker, que ja viatja rumb al Sol

La sonda arribarà a la corona solar a principis de novembre i a partir de llavors orbitarà al seu voltant 24 vegades fins al 2025

RedaccióActualitzat

La NASA ha enlairat amb èxit la sonda solar Parker, la primera astronau que transitarà per la corona del Sol, des de la base de Cap Canaveral, a Florida.

La sonda viatjarà fins al centre del sistema solar i estudiarà l'activitat de l'astre en una missió que es considera històrica en l'exploració de l'espai. Arribarà a la corona solar a principis de novembre, i a partir de llavors orbitarà al seu voltant 24 vegades fins al 2025. En aquest temps recollirà dades sobre l'astre.

La NASA ha explicat que l'ajornament d'ahir, el tercer, va ser perquè no hi va haver prou temps per a les comprovacions i el reposicionament dels equips.

El coet Delta IV Heavy s'ha enlairat a les 03.31 hora local en una missió que pretén ajudar a resoldre els misteris que amaga el Sol i està previst que hi arribi al novembre.

 

 

Mai un objecte fet per l'home haurà estat tan a prop del Sol. La sonda, de la mida d'un cotxe, disposa d'un escut dissenyat per suportar temperatures extremes, de més de 1.300 graus. Les dades que aconsegueixi seran importants per estudiar els fenòmens del clima especial, que poden influir a la Terra.

Noticia relacionada: A 208 quilòmetres per segon i 1.400 graus: els reptes de la sonda que estudiarà el Sol

L'astronau porta el nom d'Eugene Parker, l'astrònom que als anys cinquanta va proposar una sèrie de teories sobre com el Sol i altres estels emeten energia. També va proposar una explicació sobre la causa per la qual la temperatura de la corona solar és superior a la que hi ha a la superfície. Aquesta és la primera missió que la NASA bateja amb el nom d'una persona viva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut