Natació

La NASA dissenya el "banyador dels rècords" que farà servir Phelps a Pequín

Un dels grans al·licients dels jocs de Pequín serà veure si Michael Phelps serà capaç de superar el rècord històric de Mark Spitz a Munic, fa 36 anys. El nedador nord-americà s'ha proposat superar les set medalles d'or de Spitz i tindrà una ajuda legal per aconseguir-ho. Un nou banyador revolucionari dissenyat per la NASA. L'Speedo Racer LZR, que és com s'anomena el nou invent, serà la gran novetat aquest estiu als Jocs Olímpics de la Xina. Dins de la piscina, el cronòmetre dictarà sentència.

Actualitzat

Jocs Olímpics de Munic, 1972. Un nedador nord-americà, Mark Spitz, trenca tots els registres aconseguits mai en una piscina: 7 medalles d'or acompanyades de 7 rècords mundials. Pequín, 2008. un compatriota seu, Michael Phelps, vol superar aquest mític registre. I, per fer-ho, ja ha mostrat com serà el banyador que utilitzarà. Res a veure amb el que lluïa Mark Spitz.

Nous teixits que repel·leixen l'aigua

La marca de banyadors Speedo i la mateixa NASA han dissenyat un banyador amb un nou tipus de teixit que, segons els seus inventors, reduirà els temps dels nedadors a la piscina. La NASA, col·laboradora en el projecte, ha supervisat les proves fetes a Sydney a més de 400 nedadors, amb resultats satisfactoris. Reduir la fricció dins de l'aigua n'és el primer pas i, després, i aquí hi ha la innovació, que els nous teixits repel·leixen l'aigua un cinc per cent més que els utilitzats fins ara.

Anar al contingut