La NASA descobreix el planeta fora del nostre Sistema Solar més semblant a la Terra

A través del telescopi Kepler, la NASA ha descobert un exoplaneta que orbita en una zona habitable al voltant d'una estrella semblant al Sol

RedaccióActualitzat

La NASA ha anunciat que ha localitzat el primer planeta que orbita en la zona habitable d'una estrella similar al Sol. A partir de les observacions del telescopi espacial Kepler, els astrònoms afirmen que el planeta és un 60% més gran que la Terra, podria contenir aigua líquida a la superfície i hauria pogut tenir activitat volcànica.

Amb les dades disponibles, els científics creuen que l'exoplaneta és rocós i que la seva atmosfera és probablement més densa que la terrestre. El nou planeta és a una distància de 1.400 anys llum i triga 385 dies a fer una volta completa a una estrella. 

Sobre l'estrella al voltant de la qual orbita, també té poques diferències respecte al Sol, tot i que és més de mil milions d'anys més vella. La NASA l'ha qualificat com "un cosí més gran i més vell de la Terra". 

Els experts consideren que l'estudi d'aquest planeta podria donar pistes sobre què podria passar a la Terra en un futur llunyà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut