Houston / Madrid

La NASA celebra els 50 anys enviant a l'espai una cançó dels Beatles

La NASA ha llançat aquesta matinada a l'espai una cançó dels Beatles, "Across the Universe", per commemorar el 50è aniversari de la seva creació i del llançament de l'"Explorer 1", el primer satèl·lit dels Estats Units. Al mateix temps, es commemorarà el 40è aniversari del tema que va compondre John Lennon. La transmissió s'ha iniciat un minut abans de la una de la matinada, hora catalana, amb quatre minuts de retard sobre l'horari previst, a través d'una antena gegant situada a Madrid. Han dirigit l'operació els tècnics del Jet Propulsion Laboratory de l'agència espacial nord-americana. La melodia viatjarà cap a l'estrella Polar, a 431 anys llum de la Terra, a una velocitat de 300.000 quilòmetres per segon.

Actualitzat

Qui vulgui col·laborar en l'experiment, pot escoltar "Across the Universe" alhora des de casa seva per crear "una convergència harmònica", en paraules dels organitzadors. Tant l'exbeatle Paul McCartney com la vídua de Lennon, Yoko Ono, han celebrat la decisió. "Fantàstic, ben fet, NASA!" ha afirmat McCartney en un missatge a l'agència, en què ha afegit: "Transmeteu el meu afecte als alienígenes. Us desitjo el millor." D'altra banda, Ono ha qualificat "d'esdeveniment important" la notícia, perquè hi veu "l'inici d'una nova era en què ens comunicarem amb bilions al llarg de l'univers".

Aquesta no és la primera vegada que la NASA fa servir la música dels Beatles. El 2005, Paul McCartney va interpretar "Good Day Sunshine" durant un concert que es va retransmetre a l'Estació Espacial Internacional. A més, la tripulació en òrbita es desperta sovint amb temes com "Here Comes the Sun", "Ticket to Ride" o "A Hard Day's Night".

Anar al contingut