L'astronauta Edwin "Buzz" Aldrin sobre la lluna, en la imatge difosa per la NASA (Reuters)
L'astronauta Edwin "Buzz" Aldrin sobre la lluna, en la imatge difosa per la NASA (Reuters)
Houston

La NASA busca la pròxima generació d'astronautes

L'Agència Espacial nord-americana vol renovar la plantilla actual, que és de 47 astronautes en actiu

RedaccióActualitzat

Ser nord-americà, graduat en una carrera de ciències, enginyeria o matemàtiques i un mínim de tres anys d'experiència professional, o bé mil hores de vol com a pilot. Aquests són els principals requisits per convertir-se en un dels nous astronautes de la NASA. L'Agència Nacional per a l'Aeronàutica i l'Espai ha obert el termini d'inscripcions per accedir "al millor lloc de treball a dins o fora del planeta".

Les sol·licituds es poden presentar fins al 18 de febrer, però els admesos per renovar l'actual plantilla de 47 astronautes en actiu no s'anunciaran fins a mitjans del 2017. L'agència espacial nord-americana explica que els astronautes seleccionats podran formar part de la tripulació de les naus més avançades de la història espacial i participar en viatges com una futura missió tripulada a Mart.

Els sol·licitants hauran de passar també anàlisis mèdiques i les proves de llarga durada de la NASA. No hi ha restriccions per edat i s'ofereix un sou d'entre els 60.000 euros i els 132.000 euros a l'any.

Anar al contingut