Estats Units

La NASA allarga dos dies la missió de l'"Atlantis" per reparar la fissura que es va obrir a la coberta en el llançament

L'Agència Espacial Nord-americana ha decidit allargar dos dies la missió del transbordador "Atlantis" per reparar la fissura que es va obrir a la coberta de la nau durant el llançament. Tot i que els tècnics de la NASA no creuen que suposi cap perill en el moment de tornar a la Terra, s'ha decidit fer la reparació a l'espai per evitar més danys. L'"Atlantis" va arribar diumenge a l'Estació Espacial Internacional per ajudar en la col·locació d'uns panells solars. Ara els astronautes han començat a instal·lar les estructures que els aguantaran. És la primera de les quatre missions a l'espai exterior que faran els astronautes aquests dies.

Actualitzat
El transbordador espacial "Atlantis" es va acoblar diumenge a l'Estació Espacial Internacional (EEI) mentre a terra els enginyers de vol continuaven revisant les fotografies d'un trencament en el mantell de protecció tèrmic de la nau. El comandant de l'"Atlantis", Rick Sturckow, va portar la nau a la zona d'enllaç de l'estació espacial. Una sèrie de baldons van subjectar el transbordador i la plataforma orbital. La maniobra d'aproximació a l'estació, de dos dies de durada, va acabar a uns 338 quilòmetres sobre el sud-est d'Austràlia.

Aquesta va ser la primera visita de l'any d'un transbordador espacial a l'estació. La nau transportava el nou membre de la tripulació de la plataforma, i també un nou segment.

Abans de l'arribada de l'"Atlantis", l'astronauta Danny Olivas va prendre altres fotografies des de l'interior de la nau a la zona on s'havia trencat el mantell. Les imatges van ser enviades al control de missió per a la seva anàlisi.

Mentrestant, els enginyers de la NASA es van concentrar en un trencament de 10 centímetres per 15 centímetres, descobert després del llançament de divendres des del Centre Espacial Kennedy. Els enginyers de terra ignoraven si el repuntat de la manta de protecció tèrmica es va afluixar o si el mantell, que cobreix un tanc de turbines a prop de la cua del transbordador, va rebre impactes de deixalles durant el llançament. En qualsevol cas, ara la NASA ha decidit allargar dos dies la missió del transbordador per reparar la fissura que es va produir a la coberta de la nau.
Anar al contingut