El disc daurat de la Voyager
El disc daurat de la Voyager

La música de Chuck Berry també fa ballar l'espai

Felip GordilloActualitzat

La mort de Chuck Berry ha consternat el món de la música a la Terra... i qui sap si també a l'espai. Les cançons del geni de Missouri fa temps que viatgen més enllà del planeta.

"Johnny B. Goode" forma part del disc de la Voyager, l'objecte fabricat pels homes que ha viatjat més lluny de tota la història. La NASA s'encarrega de recordar-ho en el seu tuit d'homenatge:


El disc daurat de la Voyager és un vinil que es va incloure en aquestes sondes, n'hi ha dues, que viatgen des de fa 40 anys. El 1977 van sortir de la Terra i no han parat de moure's per l'espai. La Voyager 1 ja ha arribat a l'espai interestel·lar.

El disc conté sons i imatges seleccionades per representar la diversitat de la vida i la cultura a la Terra. Esten pensades perquè arribin a qualsevol forma de vida extraterrestre intel·ligent, o fins i tot com una mena de "càpsula del temps" per a futurs humans que colonitzin altres planetes. 

En total, al disc hi ha 27 peces de música. Hi ha obres de Bach, Mozart i Beethoven, però també cançons tradicionals i modernes representatives de diferents parts i cultures del món. I tres peces més: "Melancholy Blues" tocat per Louis Armstrong, "Dark Was the Night," de Blind Willie Johnson, i el "Johnny B. Goode" de Berry.

Si mai els homes del futur viatgem a altres planetes o si existeix vida alienígena, podria ser que algun dia acabin sentint això:

 

Anar al contingut