Pla general del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat de les responsables de la multinacional Sopura, inaugurant l'ampliac…
Pla general del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat de les responsables de la multinacional Sopura, inaugurant l'ampliació de la firma a Tàrrega, el 17 de novembre de 2016. (Horitzontal)

La multinacional Sopura inverteix 5 MEUR per ampliar la planta de Tàrrega, que acollirà un centre R+D+I del sector lacti

Actualitzat

ACN Tàrrega.-La multinacional belga Sopura ha inaugurat aquest dijous l'ampliació de les seves instal·lacions al centre de producció Sopura Química al polígon industrial La Canaleta de Tàrrega. La firma ha invertit 5 milions d'euros en aquest nou centre, que compta amb un laboratori, i servirà per desenvolupar els seus projectes d'R+D+I en el sector lacti, tant en l'àmbit dels nous productes, com en el del suport tècnic. Sopura està especialitzada en la fabricació de productes de neteja, desinfecció i lubricants per a la indústria alimentària. A Tàrrega, dóna feina a 25 persones i amb una xifra de negoci de 7,7 milions d'euros, exporta el 50% de la seva producció als mercats del sud d'Europa, Àfrica del Nord i Amèrica Llatina.

Amb les noves instal·lacions, Sopura triplicarà la capacitat de l'antiga planta fins a les 12.000 tones anuals. Segons la presidenta del grup, Monique Coppieters, l'objectiu de la inversió és disposar d'un recanvi complet de la fàbrica de Sopura a Bèlgica i garantir als clients el subministrament del producte. A més, també s'han volgut repartir els volums de producció actuals i futurs.L'acte inaugural ha estat presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé i també pel secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio. Ambdós han destacat que l'aposta de multinacionals com Sopura per consolidar la seva producció així com ampliar-la a Catalunya demostra que hi ha confiança amb el país i també que s'està recuperant la situació en l'àmbit laboral.També hi havia, entre d'altres autoritats, l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, que ha parlat del fet que la ciutat està situada en un ''punt estratègic'' pel fet de trobar-se ''a prop de tot arreu'' i ha afegit que apostes com la de Sopura donen ''ànim'' per al sector industrial de la ciutat. Sopura és un grup d'empreses familiar amb seu a Courcelles (Bèlgica). L'activitat a la planta de Tàrrega es va iniciar l'any 1985. La companyia ha orientat el seu negoci cap a la indústria cervesera, que representa el 80% del volum de facturació del grup. Recentment, s'ha diversificat amb productes pel tractament d'aigües.Actualment, el grup Sopura disposa de 5 centres de producció a Bèlgica, Espanya, Austràlia, Vietnam i Àfrica del Sud, així com magatzems i distribuïdors en tot el món. Al llarg del 2018, a Bèlgica s'obrirà una planta a Senneffe que substituirà l'actual de Courcelles.

Anar al contingut