La mostra més ambiciosa de Delacroix arriba al CaixaForum
"Dones d'Alger al seu apartament" és una de les obres més emblemàtiques de Delacroix. (Foto: ACN)

La mostra més ambiciosa de Delacroix arriba al CaixaForum

El CaixaForum Barcelona acull fins al 20 de maig la retrospectiva més completa que s'ha organitzat en els últims 50 anys d'Eugène Delacroix (1798-1863). L'exposició consta de 130 obres cedides per institucions de tot el món, on destaca "Dones d'Alger al seu apartament". La mostra arriba a la capital catalana avalada per l'èxit rotund aconseguit a Madrid, on en els tres mesos que ha estat oberta al públic l'han visitada més de 300.000 persones.

RedaccióActualitzat
Barcelona podrà gaudir de les obres de Delacroix gràcies a l'acord de col·laboració signat l'any 2009 per l'Obra Social "la Caixa" i el Museu del Louvre. Un acord que ja ha permès veure als diferents centres CaixaForum exposicions de primer nivell com "Rutes d'Aràbia. Tresors arqueològics del Regne de l'Aràbia Saudita" o "Prínceps etruscs. Entre Orient i Occident".

Els visitants podran descobrir un total de 130 obres, 25 de les quals provinents del Museu del Louvre, i la resta d'institucions d'arreu del món com ara la Galeria dels Uffizi de Florència, la National Gallery de Londres o el Metropolitan Museum of Art de Nova York.

Elisa Duran, directora general adjunta de la Fundació "la Caixa", ha definit la retrospectiva com a "excepcional per molts motius". El més important, ha apuntat, és que s'ha aconseguit agrupar obres de gran importància com "Grècia expirant sobre les ruïnes de Missolonghi", un dels esbossos de "La mort de Sardanàpal" i, sobretot, "Dones d'Alger al seu apartament", una obra "que pràcticament no ha sortit mai del Museu del Louvre", i que segons el comissari de la mostra, Sébastien Allard, suposa "l'inici de la pintura moderna francesa".

Allard ha destacat que la retrospectiva ha estat configurada per ser exposada només a Madrid i a Barcelona, una singularitat que ha permès "reflectir molt clarament la relació de Delacroix amb l'art espanyol". Una relació que va començar amb escales a Cadis i Sevilla, durant el seu viatge al Marroc l'any 1832.

La inauguració d'aquesta retrospectiva marca l'inici dels actes de celebració del desè aniversari de l'Obra Social "la Caixa", i coincidirà a partir del 16 de març durant dos mesos amb una àmplia retrospectiva sobre Francisco de Goya a partir dels fons del Museu del Prado.

Anar al contingut