Barcelona

La Mostra de Cinema Africà porta als Meliès films de baix pressupost però mirada viva

La Mostra de Cinema Africà celebra una nova edició als cinemes Meliès de Barcelona, on, fins al proper 12 de novembre, es projectaran els últims treballs de diversos directors africans, sobretot marroquins i senegalesos. La crisi no els és aliena i han hagut de fer pel·lícules amb poc pressupost, però que tot i així volen transmetre una visió viva dels problemes i la realitat del continent africà.

Actualitzat
A la mostra, el cineasta marroquí Moustafa Derkaoui presenta la pel·lícula "Casablanca de nit", on explica la història d'un nen de 9 anys que s'ha d'operar i la seva mare no té els diners per pagar la intervenció. Derkaoui és un dels pioners del cinema al Marroc i als cinemes Meliès de Barcelona li han organitzat un homenatge, tot i que no ha arribat a temps per problemes burocràtics.

Dins la Mostra de Cinema Africà també es podran veure aquests dies altres treballs com ara el de Moussa Touré, que presenta un documental sobre la lluita quotidiana dels senegalesos contra els mosquits que transmeten malalties o el treball d'Idrissa Touré sobre la influència del rap en les noves generacions.
Anar al contingut