"La Mosquitera" al Sala 33

Continuant amb el cicle de les grans famílies

Actualitzat
Aquesta setmana, el "Sala 33" proposa "La mosquitera" d'Agustí Vila, dins el cicle de les grans famílies. L'emissió es farà diumenge 15 de maig a les 22.36, pel 33.
 
A "La mosquitera", Vila presenta una família benestant en què tots els personatges porten a l'extrem les seves postures encara que vulguin fer tot el contrari. Explica que "no suporten viure al límit i no saben si algunes coses són correctes o no, perquè només es poden determinar des de fora." La pel·lícula és, de fet, una mena de bomba de rellotgeria, que no acaba mai d'esclatar. És, segons diu el director, una "comèdia" d'equívocs entre uns humans que acaben per relacionar-se com animals; es comporten com ells, fins i tot mengen, literalment, com ells.
  
Amb aquesta pel·lícula, Agustí Vila va obtenir el Crystal Globe al Festival de Karlovy Vary l'any 2010, dos premis a la 55a Setmana Internacional de Cine de Valladolid,  dos guardons a la 17a edició del Festival Internacional de Cinema Mediterrani de Tetuan i el premi especial del jurat al Festival de Cinema Espanyol de Marsella, Cine Horizontes, organitzat per l'associació Horizontes del Sur, l'any 2011. És una coproducció d'Eddie Saeta i Televisió de Catalunya amb la participació de TVE i de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICEC).
 
Sinopsi:
Una família benestant, inequívocament urbana, viu atrapada en el petit món que s'han construït a mida. Cadascun dels membres lluita tot sol per salvar allò que el justifica. Lluís travessa l'adolescència i descobreix al seu entorn dones i homes que són culpables i innocents alhora.
 

Fitxa artística i tècnica:
 
Guió i direcció:
Agustí Vila
Producció executiva: Lluís Miñarro
Producció executiva TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Emma Suárez (Alícia), Eduard Fernández (Miquel), Martina García (Ana), Marcos Franz (Lluís), Àlex Batllori (Sergi), Noa Schinnerling (Susanna), Geraldine Chaplin (Maria), Fermí Reixach (Robert) i Àlex Brendemühl (editor)
Directora de fotografia: Neus Ollé
Música: Alfons Conde
 
Anar al contingut