Futbol internacional

La mort d'un seguidor del Lazio pel tret d'un policia provoca una jornada de violència al "calcio"

Diumenge negre al futbol italià. Tot ha començat quan un policia ha matat d'un tret un seguidor del Lazio que participava en una baralla contra aficionats de la Juventus en una àrea de servei d'Arezzo (Toscana). La notícia ha convulsionat el "calcio" i ha provocat la reacció violenta dels ultres, cosa que ha fet suspendre tres partits de Lliga. A Roma la decisió no ha estat ben rebuda i uns 200 aficionats han estès la violència pels carrers de la capital italiana. Els radicals han assaltat un destacament de la policia a Roma i la seu del Comitè Olímpic Italià.

Actualitzat

Una àrea de servei a la Toscana italiana ha estat l'escenari aquest diumenge d'una baralla entre aficionats de la Juventus de Torí i de la Lazio de Roma. Allà ha mort Gabriele Sandri, de 26 anys i aficionat de l'equip romà. Els seguidors de la Lazio viatjaven a Milà, on el seu equip s'havia d'enfrontar amb l'Inter, i s'han aturat a Arezzo, on hi ha hagut els incidents. La Juventus, per contra, jugava a Parma, centenars de quilòmetres més amunt del lloc de la baralla. Arezzo, per tant, no està en la ruta entre Torí i Parma. Així, doncs, podria tractar-se d'un enfrontament organitzat per alguns seguidors radicals.

La policia ha intervingut poc després del migdia per aturar els enfrontaments i un agent ha disparat dues bales, una de les quals ha impactat al coll de Sandri i l'ha matat. La policia ha qualificat l'incident de tràgic error, però aquesta disculpa no ha servit de res. L'incident ha causat aldarulls en altres camps de futbol i s'han acabat suspenent tres partits.

L'Inter-Lazio ha quedat ajornat de manera immediata, i la resta de partits havien de començar amb deu minuts de retard. A Bèrgam, l'Atalanta-Milà només ha durat set minuts, perquè els ultres locals no paraven de llançar bengales i els visitants han trencat el vidre que els separava del terreny de joc. A Roma, el matx que havien de disputar el club de la capital i el Càller s'ha suspès de forma preventiva per evitar aldarulls entre dues aficions "calentes".

Enfurismats per aquesta decisió, uns 200 seguidors locals radicals armats amb pedres i pals han assaltat una comissaria de policia, han cremat cotxes i un autobús i posteriorment s'han dirigit a la seu del Comitè Olímpic Italià, a només 200 metres de l'estadi. Al voltant d'aquesta zona, han aixecat diverses barricades i han causat destrosses a la seu olímpica. Almenys sis policies han resultat ferits i els agents han detingut de moment 2 "tifosi".

Al febrer d'aquest any, la mort d'un policia durant els enfrontaments entre aficionats del Palerm i el Catània ja va fer aturar el "calcio" durant setmanes. El govern va introduir mesures per aturar la violència dels "tifosi", unes mesures que s'han mostrat insuficients.

Anar al contingut