L'"E.coli" ha afectat unes 4.000 persones a França i Alemanya. (Foto: Reuters)
L'"E.coli" ha afectat unes 4.000 persones a França i Alemanya. (Foto: Reuters)
Alemanya

La mort d'un nen de 2 anys eleva a 37 les víctimes mortals per l'"E. coli" a Alemanya

Un infant de només 2 anys ha mort aquest dimarts pel bacteri "E. coli", que ja ha causat la mort de 37 persones a Alemanya i n'ha afectat gairebé 3.000 més. La nova víctima mortal pel bacteri, la més jove fins ara, s'ha conegut tot just el dia en què la Unió Europea ha aprovat ajudes per valor de 210 milions d'euros per pal·liar les pèrdues ocasionades als productors de fruites i verdures, a qui Alemanya va atribuir en primera instància el brot.

Actualitzat
La víctima mortal més jove pel bacteri "E. coli" i la 37a des que va començar la crisi s'ha produït aquest dimarts a Celle, a l'estat alemany de la Baixa Saxònia. Es tracta d'un nen de 2 anys que hauria mort a causa del bacteri que des del maig té en alerta Alemanya.

La UE aprova 210 milions d'ajudes per als productors de fruita i verdura

Aquesta nova víctima mortal es coneix coincidint amb l'aprovació, aquest dimarts a Brussel·les, de les ajudes per compensar els productors de fruita i verdures, a qui Alemanya va atribuir en primera instància la culpa de la crisi. Les autoritats alemanyes van apuntar en un primer moment els cogombres d'Andalusia com a causants del brot, cosa que després es va comprovar que era errònia. La Unió Europea compensarà les pèrdues econòmiques als productors de fruita i verdura amb 210 milions d'euros, una quantitat que suposa el 50% del que han perdut. Espanya i altres països hi han votat en contra. Els productors espanyols reclamaven una compensació que cobrís el 100% de les pèrdues.
Anar al contingut