Barcelona

La mort d'un home reobre la polèmica sobre el Centre d'Estrangers de la Zona Franca

Un home de 42 anys i de nacionalitat armènia va morir al centre ara fa un mes. Aquest cas és tan sols un més entre les contínues denúncies dels estrangers que hi ha retinguts. La comissió parlamentària de Justícia i Drets Humans ha sol·licitat entrar al centre, però el govern espanyol ha denegat la petició. El síndic de greuges fa dos anys que espera poder-hi accedir.

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona investiga la mort, ara fa un mes, d'un home de 42 anys de nacionalitat armènia que estava ingressat al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona França. L'home, que va ser trobat penjat a la cel·la, estava a punt de ser expulsat del país.

L'advocat de la família assegura que tres interns han testificat que els policies el van agredir i que després el van deixar sol a la cel·la d'aïllament, mentre cridava. La policia ho nega i manté que l'intern era violent i que per això el van canviar de cel·la.

La investigació del jutjat reobre la polèmica sobre la falta de transparència en la gestió d'aquests centres, on els immigrants en situació irregular esperen, fins a un màxim de dos mesos, que se'ls deporti al país d'origen. El síndic de greuges, Rafael Ribó, fa temps que denuncia aquesta opacitat i espera, des de fa dos anys, que el Ministeri de l'Interior l'autoritzi per entrar a les instal·lacions.

Aquest últim cas, així com altres denúncies, han motivat que la comissió parlamentària de Justícia i Drets Humans hagi sol·licitat entrar al centre aquest divendres. La Delegació del Govern ha denegat la petició. El govern espanyol els comunica que un grup de diputats i senadors té previst fer-hi una vista aviat i els proposa que es posin en contacte amb ells per afegir-se a la delegació. Una resposta que, per la presidenta de la comissió, Gemma Calvet, suposa posar en dubte la legitimitat del Parlament de Catalunya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut