Los Angeles

La mort del rei del pop als 50 anys revifa la jacksonmania

Onada de dol entre els fans de Michael Jackson, que li reten homenatge a diferents ciutats del món. Aquestes mostres de condol també s'han pogut veure a Barcelona, on un centenar de persones s'han concentrat a la plaça Catalunya amb guants blancs i barret per recordar-lo. El món musical i de l'espectacle també plora la seva desaparició. Artistes com Madonna, Paul McCartney, Carla Bruni o Cher han expressat la seva tristesa i han tingut frases de record i elogi per a Jackson. Milers d'espelmes enceses són el símbol de la tristesa per l'absència de l'artista.

Actualitzat
Els tributs i homenatges particulars i col·lectius han estat un degoteig constant durant tot divendres. Centenars de persones, entre periodistes, curiosos i fans, s'han aplegat a les portes del centre hospitalari en saber la notícia.  Els seus admiradors van en pelegrinatge fins al passeig de la Fama de Hollywood per deixar espelmes i corones de flors damunt l'estrella de l'artista. També l'entrada de casa seva, a l'exclusiu barri de Bel Air, s'ha convertit en lloc obligat de pas dels fans.

Al Regne Unit, la sèrie de televisió "Gent del barri" ha gravat a última hora una escena per al capítol d'avui on s'ha inclòs una referència a la mort de l'artista. I el milionari Mohamed Al Fayed ha anunciat que erigirà un monument en honor seu als luxosos grans magatzems de Harrods, al costat del seu i el del seu fill i la princesa Diana.

Una altra escultura del cantant s'erigirà a Rio de Janeiro, en concret a la favela on Jackson va rodar un videoclip el 1996, segons ha anunciat el govern brasiler.

La mort del cantant ha revifat la jacksonmania a la xarxa i les vendes de la seva discografia a internet: ha tornat a batre rècords de vendes i el videoclip de "Thriller" s'ha descarregat per internet, només aquest divendres, prop de 60.000 vegades.

La cancel·lació de la gira de cinquanta concerts que Jackson tenia programats a Londres podria suposar la pèrdua de 348 milions d'euros per a AEG Life.

Segons el diari "The Wall Street Journal", Michael Jackson acumulava un deute de 355 milions d'euros, un forat que el cantant volia tapar amb aquesta cinquantena de concerts a la capital britànica.

Elogis al rei del pop

Mentre el degoteig d'homenatges continua, diversos noms propis del món de la cultura i la música s'han sumat a les mostres de dol col·lectives i han tingut paraules d'elogi per a Jackson.

Paul McCartney, l'exlíder dels Beatles, ha lamentat la pèrdua del que ha qualificat com un "home nen amb molt de talent i una ànima sensible". McCartney i Jackson van col·laborar musicalment a la dècada dels 80 i el britànic ha assegurat que "em sento privilegiat d'haver treballat amb ell, la seva música sempre serà recordada".

La primera dama i cantant francesa, Carla Bruni, ha assegurat que enyorarà el talent "únic i múltiple: d'autor i compositor, de cantant i de ballarí" de Jackson. També ha confessat que personalment recordarà la seva veu i les seves cançons.

Steven Spielberg, director i productor de cinema, ha afirmat: "No hi haurà cap altre Michael Jackson, com no hi haurà cap altre Fred Astaire o Elvis Presley. El seu talent, la seva capacitat de sorprendre i el seu misteri l'han convertit en llegenda".

Madonna, cantant, que actualment resideix a Londres, ha declarat: "No puc parar de plorar per aquesta notícia. Sempre he admirat Michael Jackson. El món ha perdut un dels grans i la seva música perdurarà per sempre".

Pel que fa a Elizabeth Taylor, íntima amiga del cantant, només ha pogut dir: "Estic desolada".

Arnold Schwarzenegger, governador de Califòrnia i actor: "El món ha perdut una de les seves figures més influents i icòniques."

Quincy Jones, músic i productor: "Avui he perdut el meu germà petit, i amb ell s'ha mort una part de la meva ànima."

La cantant llatina Gloria Stefan ha assegurat que "el rei del pop viurà sempre dins del meu cor com a inoblidable i etern".

Liza Minelli, actriu i cantant, ha declarat: "Era un home amable, autèntic i meravellós. L'estimava molt i el trobaré a faltar cada dia de la meva vida."

Cher, actriu i cantant: "Quan el vaig conèixer era un adorable adolescent amb el do extraordinari d'arribar a la gent."

L'artista brasiler Gilberto Gil ha destacat la figura de Jackson com un "gran representant afroamericà" i ha afegit que "va fer una feina increïble i es va convertir en una llegenda".

Miley Cyrus, actriu i cantant coneguda com "Hannah Montana", ha dit que "Michael Jackson era la meva inspiració."

Donna Summer, cantant: "El trobaré a faltar. El món el trobarà a faltar."

L'actriu i vella amiga seva Brooke Shields ha dit que el seu cor estava "trist" per la pèrdua d'aquest "extraordinari amic, artista i donant".

Les mostres de condol, però, no només han arribat des del món artístic. El president dels Estats Units, Barack Obama, també ha expressat el seu dol a través del portaveu de la Casa Blanca, Robert Gibbs. Obama ha lamentat la pèrdua de qui va ser una "icona" de la música i un "artista espectacular", però també ha recordat que hi va haver aspectes de la seva vida "tristos i tràgics".

Mor per una aturada cardíaca

El cantant Michael Jackson, de 50 anys, ha mort després de tenir una aturada cardíaca. Els serveis mèdics l'han trobat al seu domicili de Los Angeles inconscient i sense respiració. Després d'intentar reanimar-lo, l'han traslladat a un centre hospitalari, on els metges no han pogut fer res per salvar-li la vida.

El jutge d'instrucció ha confirmat de manera oficial la seva defunció. El conegut com el "rei del pop" havia programat un seguit de concerts a Londres, amb totes les entrades exhaurides.


Una vida polèmica

Michael Joseph Jackson, conegut popularment com Michael Jackson, va néixer el 29 d'agost del 1958 a Gary, a Indiana. Cantant, compositor i ballarí, va començar la seva carrera sent un nen amb els Jackson Five, el grup dirigit pel seu pare, amb quatre dels seus germans.

Als anys 80, ja independitzat com a solista, es va convertir en una superestrella i va aconseguir que el seu àlbum "Thriller" fos el disc més venut de la història de la música. Després arribarien èxits com "We Are The World", "Black or White" o "Billie Jean".

Reconegut com a geni musical i artístic, també va ser un personatge polèmic, i es va veure envoltat per una gran quantitat de llegendes i d'escàndols sobre la seva vida privada. Jackson era pare de tres fills.

Els últims anys, arran de diverses acusacions de pederàstia de les quals va ser absolt després d'arribar a un acord econòmic amb els demandants, es va apartar de la vida pública i va perdre popularitat.

Darrerament s'havia parlat dels seus problemes de salut, desmentits pels promotors dels concerts que tenia programats aviat a Londres, que havien exhaurit les entrades.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut