Mariano Rajoy, durant l'última roda de premsa posterior al Consell de Ministres abans de les vacances
Mariano Rajoy, durant l'última roda de premsa posterior al Consell de Ministres abans de les vacances
Madrid

La Moncloa recorre davant el Constitucional la reforma del reglament del Parlament

Ho ha anunciat el mateix Mariano Rajoy després de l'últim Consell de Ministres abans de les vacances d'estiu

RedaccióActualitzat

Com era d'esperar, el govern espanyol ha anunciat que presenta recurs davant del Tribunal Constitucional contra la reforma del reglament del Parlament aprovada aquesta setmana, i que ha de permetre aprovar les anomenades lleis de desconnexió.

Ho ha dit Mariano Rajoy, en l'última roda de premsa posterior al Consell de Ministres abans de les vacances, una compareixença que ha fet en lloc del portaveu, Íñigo de la Serna. Segons ha denunciat Rajoy, els independentistes volen imposar "a la brava" el seu projecte "radical i divisiu". El president espanyol ha tornat a dir, a més, que "no hi haurà referèndum l'1 d'octubre".

La decisió de l'executiu espanyol arriba després que el Consell d'Estat, reunit d'urgència aquest dijous, considerés en un informe que la reforma del reglament vulnera el dret de participació política, perquè preveu la lectura única sense unanimitat i no permet presentar-hi esmenes.

El cap de l'executiu espanyol també ha recordat que justament aquest dijous Foment, la principal patronal catalana, va demanar a la Generalitat que renunciés als seus plans de ruptura.

PP i Ciutadans presentaran conjuntament un recurs d'empara contra la reforma i han criticat que el PSC no s'hi afegeixi. L'admissió a tràmit per part del TC suposaria la paralització de la reforma reglamentària.

JxSí i la CUP signen la llei del referèndum de forma col·lectiva

Un per un, els 61 diputats de JxSí i els 10 de la CUP han signat la llei del referèndum aquest divendres al matí. La norma de l'1-O està previst que es registri a la cambra aquest dilluns.

Amb tot, quedarà aturada fins al 16 d'agost, quan s'obri el proper període de sessions al Parlament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut