Mariano Rajoy, president del govern espanyol (Efe)
Mariano Rajoy, president del govern espanyol (Efe)
Madrid

La Moncloa minimitza la manifestació: "És la menys nombrosa dels últims anys"

Diu que els catalans no volen ser "coartada" del procés "il·legal"

RedaccióActualitzat

El govern de Mariano Rajoy ha destacat que la manifestació d'aquest 11 de setembre que és la que menys participació ha tingut dels últims anys.

Sense declaracions públiques des de la Moncloa, el primer que s'ha fet és lamentar que la festa que havia estat de tots els catalans s'ha convertit només, segons el govern del PP, en la festa dels radicals.

Han dit que no volen entrar en la guerra de xifres, però asseguren que és la menys participativa dels últims anys.

Mariano Rajoy ha assegurat que la majoria de catalans no hi han volgut participar per no donar una coartada a un procés il·legal, assegura, liderat pel sector més radical de la política catalana.

L'executiu espanyol ha dit que la legalitat és la del Parlament de Catalunya i que, allà, la majoria independentista va trepitjar els drets de la majoria dels catalans i també dels representants de l'oposició.

També asseguren que, si la participació hagués estat més nombrosa, tampoc no serviria per legitimar una actuació il·legal.

El PP ha tingut les paraules més dures dels últims anys contra el president i el vicepresident de la Generalitat i ho ha fet a través del seu portaveu, Pablo Casado.

"Que tinguin molt clar aquells que entren en el conflicte del qual sortiran mal parats. Perquè comparar un transatlàntic com la nació espanyola amb una zòdiac punxada que és el que tenen ara mateix els de la CUP i els seus col·laboradors a la Generalitat, doncs, sincerament fa riure."

Aquest dimarts es preveu que el Tribunal Constitucional suspendrà la Llei de Transitorietat.

 

ARXIVAT A:
11S
Anar al contingut