Madrid

La Moncloa estudia mesures per garantir als treballadors la desconnexió de la feina

El govern espanyol s'emmiralla en França, que ha prohibit els correus de feina fora d'hores d'oficina

RedaccióActualitzat

El govern espanyol considera que, ara que han millorat les taxes d'ocupació, és el torn de millorar la qualitat de vida dels treballadors. I la ministra Báñez té en cartera acabar abans la jornada laboral, per dedicar més temps a la família i la vida personal. En definitiva, generalitzar que no es treballi més enllà de les 6 de la tarda, una mesura que faria canviar el rumb dels últims anys, en què s'han prodigat reunions de tarda que s'allarguen fins a la nit.

Però vol anar més enllà i garantir, també, el dret dels treballadors de desconnectar fora d'hores de feina. L'executiu vol negociar aquesta qüestió amb partits polítics, sindicats i empresaris. Reconeix que el model francès, que ha creat una nova llei que allibera els empleats d'haver de respondre correus electrònics de feina fora de l'horari laboral, és un bon exemple, sobretot en empreses mitjanes i grans.

Treball considera que amb aquestes mesures s'aconseguirien dues fites: tenir els treballadors més contents i menys estressats, i reduir el nombre de malalties professionals causades per horaris massa llargs.

Però el pla del govern tindria un gran obstacle: els costums de la població. Espanya és un país de serveis; com s'han de tancar bars, cinemes o botigues a les sis de la tarda? Molts treballadors van a dinar a casa o mengen fora amb llargues sobretaules.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut