Marina Borrell i Agustí Colomines (ACN)
Marina Borrell i Agustí Colomines (ACN)
Madrid

La Moncloa cessarà dos alts càrrecs després de l'acte amb Lluís Puig a Brussel·les

Els destituïts són la directora d'Exteriors, Marina Borrell, i el de l'Escola d'Administració Pública, Agustí Colomines

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres la destitució de la directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Marina Borrell, i del director de l'Escola d'Administració Pública, el professor d'Història de la UB Agustí Colomines.

Aquests cessaments arriben després de la intervenció del conseller de Cultura cessat pel 155, Lluís Puig, en un acte a la delegació de la Generalitat a Brussel·les. I també l'endemà que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va advertir a Catalunya Ràdio que La Moncloa podria cessar més càrrecs de confiança aquest divendres.

Totes dues destitucions s'emmarquen en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució després de la declaració d'independència.

El Ministeri d'Afers Estrangers, del qual depèn la Conselleria d'Exteriors de la Generalitat en virtut del 155, havia donat "instruccions precises que no s'organitzés cap tipus d'acte polític" a l'oficina de Catalunya a Brussel·les.

El ministre, Alfonso Dastis, ha considerat que la intervenció de Puig en la presentació d'un llibre a la seu oficial de la Generalitat a Brussel·les com un "incident desagradable" pel qual l'executiu prendria "mesures" a la reunió del Consell de Ministres d'aquest divendres.

Puig va parlar durant prop de dos minuts en un acte de commemoració de l'Any Pedrolo. Segons l'organització, hi va participar de forma "improvisada" després que la presidenta del Casal Català de Brussel·les li cedís la paraula.

Pel que fa a Colomines, ha estat protagonista de polèmiques per comentaris seus a Twitter. En un deia: "Estem en guerra."

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut