Imatge d'arxiu de Mariano Rajoy durant una roda de premsa a La Moncloa (Reuters)
Imatge d'arxiu de Mariano Rajoy durant una roda de premsa a La Moncloa (Reuters)

La Moncloa després de l'empresonament: "No es comenten les actuacions judicials"

García Albiol ha qualificat Puigdemont d'"irresponsable" i ha dit que confia que "hagi de rendir comptes" amb la justícia 

Actualitzat

El govern espanyol ha emès un comunicat breu sobre la decisió de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela de dictar presó per part del govern Puigdemont, cessat per l'aplicació de l'article 155. La nota proclama el "respecte" per les decisions judicials:

 

"No es comenten actuacions judicials. Es respecten i s'acaten."

 

En la mateixa línia s'ha expressat el president del PPC, Xavier García Albiol, que ha considerat la decisió de "desagradable" perquè "posa en evidència" que Catalunya ha viscut una "situació del tot inadmissible" els últims anys. García Albiol ha qualificat Puigdemont d'"irresponsable" i ha dit que confia que "hagi de rendir comptes" amb la justícia:

"Ell sabrà què fa. La història l'està posant al seu lloc i desitjo que hagi de rendir comptes amb la justícia per tot el dolor i el mal que ha provocat a Catalunya."

 

La jutge ha ordenat presó incondicional per a Oriol Junqueras i set consellers destituïts, mentre que en el cas de Santi Vila li permet eludir la presó si paga una fiança de 50.000 euros.

 

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21D
Anar al contingut