El ministre d'Exteriors i Cooperació espanyol, Alfonso Dastis (Reuters)
El ministre d'Exteriors i Cooperació espanyol, Alfonso Dastis (Reuters)
Madrid

La Moncloa demanarà explicacions a Bèlgica pel cotxe policial amb una estelada

Dastis insta Carles Puigdemont a "fer campanya a Catalunya" i no a Bèlgica, ja que "s'ha presentat a les eleccions catalanes" del 21-D

RedaccióActualitzat

Dies després que l'eurodiputat del PP Esteban González Pons va criticar la policia belga a través de les xarxes socials perquè un dels vehicles portava una estelada durant la manifestació de dijous passat a Brussel·les, el ministre d'Exteriors i Cooperació espanyol, Alfonso Dastis, també s'hi ha referit. Diu que no té coneixement que Espanya hagi demanat explicacions, tot i que assegura que l'estampa era "pintoresca" i "no em sembla gaire presentable".

"Com també ho és veure gent coberta amb estelades entrant a Le Roi d'Espagne -un dels restaurants més emblemàtics de la Grand Place de Brussel·les- (...). Cadascú ha de donar explicacions dels seus actes."


En tot cas, Dastis ha assegurat després de participar en un consell d'Exteriors de la Unió Europea que no saben "a què es va deure", però que ho preguntaran "a les autoritats belgues, a la Policia belga".

La Policia del districte de Brussel·les-Montgomery, però, ja va rebutjar dijous que hi hagués "cap connotació política" després que ho denunciés González Pons.

Per contra, Dastis no s'ha volgut pronunciar sobre si el Ministeri de l'Interior belga hagués inflat la xifra dels 45.000 participants en la manifestació.

"Mil amunt o avall, no té importància. El que importa són les xifres de la gent que vagi a votar -el 21D-".

Sobre les eleccions del 21 de desembre, precisament, el titular d'Exteriors ha instat a Carles Puigdemont a "fer campanya a Catalunya" i no a Bèlgica, ja que "s'ha presentat a les eleccions catalanes" del 21-D.

"El que ha de fer el senyor Puigdemont, ja que s'ha presentat a les eleccions catalanes, és anar a Catalunya si vol fer campanya i, després, prendre posició del seu escó i afrontar les conseqüències de les seves accions".

Finalment, davant la possibilitat que Puigdemont decidís sortir de Bèlgica per anar a un altre país, el ministre ha afirmat que Espanya "està avaluant totes les possibilitats", i "no és el moment ara de prendre cap determinació".

ARXIVAT A:
Eleccions 21DPPProcés català
Anar al contingut