El delegat del govern a Catalunya, Enric Millo
El delegat del govern a Catalunya, Enric Millo
Barcelona

La Moncloa cessa Viver Pi-Sunyer i delegats territorials i suprimeix òrgans assessors

Millo ha explicat, des de Barcelona, els acords adoptats pel consell de ministres relacionats amb la convocatòria de les eleccions el 21D

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha acordat suprimir tres organismes de la Generalitat que havien assessorat Carles Puigdemont en el procés i ha anunciat el cessament dels delegats territorials de l'executiu català, així com del director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, Carles Viver Pi-Sunyer. Així ho ha anunciat el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, que ha explicat, des de Barcelona, els acords adoptats pel consell de ministres relacionats amb la convocatòria de les eleccions el 21 de desembre.

En concret, l'executiu de Mariano Rajoy ha aprovat la "supressió" de la Secretaria per al Desenvolupament de l'Autogovern, l'Oficina per a la Millora de les Institucions d'Autogovern i la Comissió Interdepartamental per al Desenvolupament de l'Autogovern.

A més, s'ha acordat el cessament del secretari general del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, nomenat la setmana passada, i dels delegats territorials de la Generalitat a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terres de l'Ebre, Catalunya Central i Alt Pirineu i Aran, a més de Carles Viver Pi-Sunyer.

D'altra banda, Millo ha destacat que el 21D es constituirà un parlament democràtic "d'acord amb la legalitat vigent".

"El 21D es constituirà un Parlament democràtic d'acord amb la legalitat democràtica vigent."

Sobre la compareixença de Carles Puigdemont a Brussel·les, Millo ha dit que el més destacat és que ha reconegut les eleccions autonòmiques:

"El més destacat que ha dit l'expresident és reconèixer l'existència d'eleccions autonòmiques."

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut