Aguiriano: "El text s'ha modificat amb nocturnitat i traïdoria" (EFE)
Aguiriano: "El text s'ha modificat amb nocturnitat i traïdoria" (EFE)
Madrid

La Moncloa acusa May de canviar "amb nocturnitat i traïdoria" l'acord del Brexit

El secretari d'estat per a la UE diu que la primera ministra britànica ha modificat la posició espanyola sobre Gibraltar

RedaccióActualitzat

El govern espanyol culpa Theresa May d'haver canviat a última hora la posició espanyola sobre Gibraltar de l'acord del Brexit entre el Regne Unit i la Unió Europea. Segons el secretari d'estat per a la UE, Luis Marco Aguiriano, a última hora s'ha modificat el text "amb nocturnitat i traïdoria", a petició de la primera ministra britànica. Aguiriano ho ha revelat als periodistes, abans de comparèixer davant la comissió mixta per a la UE del Congrés per explicar l'acord del Brexit.

En la seva intervenció en la comissió, el secretari d'estat ha informat de les reserves que l'executiu espanyol té sobre aquesta declaració política que estableix el marc de les relacions futures entre el Regne Unit i la Unió Europea. El govern espanyol critica la redacció actual dels textos perquè considera que no aclareixen si aquesta relació que s'aplicarà en el cas de Gibraltar ha de ser independent de la negociació general. A més, La Moncloa vol que aquests vincles tinguin sempre el vistiplau d'Espanya.

 

 

De fet, el govern de Pedro Sánchez creu que amb la declaració acordada per Londres i Brussel·les es podria interpretar que el penyal queda inclòs en la relació futura entre el Regne Unit i la UE. Aquesta és la teoria de l'Advocacia de l'Estat i l'Assessoria Jurídica Internacional del Ministeri d'Exteriors. I això resulta "inacceptable" per a Espanya, com va remarcar Sánchez aquest dimecres.

Segons La Moncloa, les negociacions sobre els textos continuen obertes i la situació canvia "cada mitja hora". Luis Marco Aguiriano demana el suport dels grups polítics a les gestions de l'executiu, amb l'objectiu de reforçar la posició espanyola davant els socis europeus.

Però des del PP no sembla que hi pugui haver una "treva" sobre aquest assumpte, enmig de la tensió política creixent. El secretari de Relacions Internacionals dels populars, José Ramón García-Hernández, ha afirmat que la gestió que està fent el govern del PSOE "és el fiasco més gran de la política exterior espanyola als últims 100 anys".

 

Sánchez reitera que les posicions continuen allunyades

En un tuit, Pedro Sánchez insisteix a dir que les posicions sobre el Brexit es mantenen inalterables i que, si no hi ha canvis, el govern espanyol vetarà el preacord del Regne Unit amb la UE.

 

 

ARXIVAT A:
BrexitUnió EuropeaPedro SánchezTheresa May
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut