Barcelona

La Model s'obre a la ciutadania i s'hi podran fer visites sense inscripció prèvia

El pati interior estarà sempre obert i les instal·lacions es podran visitar els divendres a la tarda i els dissabtes sense inscripció prèvia

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest diumenge, l'antiga presó Model s'obre a la ciutadania i s'hi podran fer visites sense inscripció prèvia.

Al matí, s'ha fet un acte simbòlic per als veïns, que ara recuperen aquest espai per al barri.

 

A la tarda, es podrà visitar lliurement les instal·lacions i passejar-se per espais com el pati d'entrada, la paqueteria, el locutori, el centre del panòptic, les galeries 4 i 5 i el pati poliesportiu.

 

Coincidint amb l'obertura del centre es podrà veure l'exposició "La Model per dins", del fotògraf Josep Maria Llobet, que mostrarà --penjades al mur exterior de l'antiga presó-- una sèrie de fotografies de gran format dels espais interiors del centre.

 

Des d'ara, el pati interior de la Model quedarà obert sempre. Els veïns guanyen així un nou espai verd. Les visites lliures a les instal·lacions de l'antiga presó només es faran els divendres a la tarda i els dissabtes durant tot el dia.

 

Durant el primer semestre del 2018, es desenvoluparà el procés participatiu per incorporar les demandes del veïnat i les entitats i actualitzar el pla director per poder començar obres el 2020.

 

La Model va tancar definitivament al juny de l'any passat posant fi a una presó que es va inaugurar fa més de 100 anys.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut