La mirada de la premsa internacional sobre la manifestació de dissabte per la llibertat

Els principals diaris i cadenes de televisió internacionals s'han fet ressò de la manifestació de dissabte a Barcelona per demanar la llibertat dels consellers del govern català que són a la presó i la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

RedaccióActualitzat

A la seva portada web, "Le Monde" destaca que Mariano Rajoy ve aquest diumenge a Barcelona, l'endemà de la mobilització "massiva" dels independentistes "per la llibertat dels seus dirigents".

El diari recull algunes de les consignes que es van cridar a la manifestació, com "Llibertat per als presos polítics" o "Som una república".

 


El diari alemany "Spiegel" titula: "Manifestació a Barcelona: centenars de milers de persones demanen la llibertat dels polítics catalans".

 


Un altre diari alemany, el "Frankfurter Allgemeine", titula: "A Barcelona, avui, una important concentració. Exigeixen 'llibertat per als presos polítics'".

 


El diari en anglès d'Abu Dhabi "The National" també es fa ressò de la manifestació i destaca que "els manifestants inunden Barcelona exigint l'alliberament dels líders independentistes".

 

Pel britànic "The Guardian", centenars de milers d'independentistes demanen la llibertat dels líders empresonats pel seu paper "en el referèndum prohibit". I destaquen que els manifestants, que portaven llaços grocs en suport dels polítics presos, van omplir el carrer Marina des de la platja fins a l'església de la Sagrada Família.

 

"Catalunya: una manifestació a Barcelona exigeix la llibertat dels presoners", titula la cadena de televisió BBC.

 


La cadena de televisió francesa BFMTV destaca que la de dissabte va ser una manifestació amb "la multitud de les diades" i que centenars de milers de persones "es van abocar als carrers" per exigir la llibertat dels líders independentistes, "després de l'alliberament de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell".

 

La cadena de notícies alemanya ZDF destaca que "fins i tot sense lideratge polític, els independentistes catalans" organitzen manifestacions multitudinàries com l'organitzada dissabte per l'ANC i Òmnium per demanar la llibertat dels presos.

 


La televisió mexicana ForoTV també destaca el caràcter multitudinari de la marxa "per exigir l'alliberament dels polítics catalans".

 


De la manifestació de Barcelona, se n'ha fet ressò, fins i tot, la cadena de notícies de Bangladesh UNB.

 

Anar al contingut