La ministra de l'Interior britànica, Theresa May, sortint aquest dimarts de Downing Street (Reuters)
La ministra de l'Interior britànica, Theresa May, sortint aquest dimarts de Downing Street (Reuters)
Londres

La ministra Theresa May lidera la cursa per succeir David Cameron

Liam Fox i Stephen Crabb, els dos candidats que han retirat la candidatura, han expressat el seu suport a la candidatura de May

Actualitzat

La ministra britànica de l'Interior, Theresa May, s'ha consolidat com a favorita per succeir David Cameron al capdavant del Partit Conservador i del govern del Regne Unit després de rebre més de la meitat dels suports en una votació entre el seu grup parlamentari. En la primera ronda del procés per escollir el nou primer ministre, May ha rebut 165 de 329 vots, per davant de la secretària d'Estat d'Energia i Canvi Climàtic, Andrea Leadsom, que ha obtingut 66 vots; i del ministre de Justícia, Michael Gove, tercer amb 48.

L'exministre de Defensa Liam Fox ha quedat descartat en ser el candidat menys votat amb només 16 adhesions. D'altra banda, el titular de Treball i Pensions, Stephen Crabb, ha decidit retirar-se de la cursa després d'aconseguir 34 vots. Tant Fox com Crabb han expressat el seu suport a la candidatura de May.

Aquest dijous, el grup parlamentari del Partit Conservador tornarà a votar i quedaran només dos aspirants, que afrontaran a partir d'aleshores un procés d'elecció en el qual hi participaran els 150.000 afiliats al partit. El resultat final es coneixerà el 9 de setembre.

Anar al contingut