La ministra de Sanitat, Carmen Montón, la setmana passada en una compareixença al Congrés (EFE)
La ministra de Sanitat, Carmen Montón, la setmana passada en una compareixença al Congrés (EFE)
Madrid

La ministra de Sanitat tindria un màster de la Rey Juan Carlos obtingut irregularment

Carmen Montón el va obtenir al mateix institut de la URJC on Cifuentes i Casado van aconseguir els seus

RedaccióActualitzat

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, hauria aconseguit el 2011 un màster en estudis de gènere a la Universitat Rey Juan Carlos, la URJC, de manera molt irregular.

Ho afirma una investigació periodística que publica aquest dilluns eldiario.es i segons la qual Montón no va anar ni un dia a classe de la meitat d'assignatures. Els màsters d'aquest tipus exigeixen un 80% d'assistència a classe per poder aprovar.

De fet, hauria començat el màster amb 4 mesos de retard, quan ja s'havien cursat aquestes assignatures i malgrat això va treure excel·lents i notables. La nota mitjana final va ser de 8,43.

 

Un dels excel·lents li va posar Enrique Álvarez Conde, el director de l'Institut de Dret Públic de la URJC, investigat en relació amb el màster de Cristina Cifuentes.

Notícia relacionada: Casado va obtenir un màster fent 4 assignatures de 22 sense anar a classe ni fer examen

Convalidacions i matrícula fora de termini

També li haurien convalidat assignatures que no es poden convalidar i hauria pagat la matrícula tres mesos després d'acabat el termini. A més, la data del títol no correspon al curs acadèmic en què es va impartir, el 2010/2011, sinó al 2012.

Segons la informació d'Eldiario.es, bona part dels professors i alumnes del màster d'aquell any han confirmat aquestes dades que apareixen a la documentació a la qual ha tingut accés aquest diari digital.

En el període en què va aconseguir el màster, entre el 2010 i el 2011, Montón era diputada i portaveu d'Igualtat del PSOE al Congrés dels Diputats. El va cursar just després de completar la llicenciatura de Medicina.

Montón no recorda on van ser les classes

Els periodistes d'Eldiario.es van contrastar fa una setmana totes aquestes informacions en una reunió amb la ministra.

 

Segons el relat dels periodistes, Montón va començar afirmant que havia anat a totes les classes del màster, però va acabar admetent que havia començat 4 mesos més tard, el gener del 2011, quan ja s'havien acabat la meitat de les assignatures.

A més, no va saber precisar en quin dels campus de la URJC s'havien fet les classes del màster, si al de Móstoles, al de Leganés o al de Vicálvaro. La majoria de professors i alumnes contactats pel diari no la recorden a classe.

Notícia relacionada: Cristina Cifuentes, investigada per falsificació i suborn pel seu màster

Un màster "molt poc exigent"

És un màster sense exàmens, i les assignatures s'aproven amb l'assistència i fent treballs. Montón hauria assegurat als periodistes que era un màster "molt poc exigent", perquè amb treballs de 30 o 40 línies n'hi havia prou.

Però hauria assegurat que els treballs els entregava en mà, mentre que professors i alumnes asseguren que s'enviaven per correu electrònic o per una plataforma en línia de la universitat. També asseguren que els treballs havien de ser més extensos.

Notícia relacionada: Casado nega que el seu màster fos un "regal" i no es planteja dimitir

Cursat a distància

La ministra ha comparegut aquest mateix dilluns al matí davant la premsa i ha negat cap mena d'irregularitat en el seu màster. Ha assegurat que va seguir en tot moment les instruccions de la universitat.

Montón ha revelat que va cursar el màster a distància des de l'inici del curs, perquè li van oferir com a possibilitat i va aprofitar-la perquè la seva situació personal de llavors li va impedir assistir a classe amb regularitat.

"No presentada" en primera convocatòria

Després d'aquesta compareixença, eldiario.es l'ha acusada d'haver canviat la seva versió. Segons han informat, en la trobada la setmana passada per contrastar la informació, en cap moment no va parlar d'haver-lo fet a distància.

El digital també ha recordat que en la documentació de la universitat consta que en les assignatures del primer quatrimestre del màster la van qualificar com a "no presentada", i que va haver d'aprofitar la segona convocatòria.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut