Carmen Montón en la compareixença en què ha anunciat la dimissió (EFE)
Carmen Montón en la compareixença en què ha anunciat la dimissió (EFE)

La ministra de Sanitat dimiteix pel cas del màster, però nega "cap irregularitat"

Carmen Montón assegura que no vol perjudicar el govern de Pedro Sánchez, que havia sortit en defensa d'ella només unes hores abans de la renúncia

Actualitzat

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha anunciat la dimissió pel cas del màster de la Universitat Rey Juan Carlos. Montón ha insistit que no ha comès "cap irregularitat" i ha justificat la renúncia perquè no vol perjudicar el govern de Pedro Sánchez:

"En les últimes 48 hores s'han posat en qüestió la meva feina en el màster i la meva assistència i la convalidació de les assignatures. He donat tota la informació de què disposo. M'he posat al servei dels mitjans, he sigut transparent i honesta, com he repetit, no he comès cap irregularitat. Ho he defensat i ho seguiré defensant amb la consciència ben tranquil·la.

Els espanyols i les espanyoles tenen un magnífic president del govern i, perquè tot això no l'influeixi, he anunciat al president la meva dimissió."

Montón, llicenciada en Medicina, ha remarcat que ha donat explicacions "des del primer minut" de tot el que depenia "exclusivament" de la seva responsabilitat.

En la seva intervenció s'ha felicitat per les "fites" aconseguides en el seu breu pas pel ministeri, entre les quals ha destacat la recuperació de la sanitat universal o de la reproducció assistida per a dones soles i lesbianes.

 

El president espanyol s'ha acomiadat de la ministra amb un tuit, en què li ha agraït la tasca d'aquests 100 dies al càrrec i ha afegit que la seva dimissió "l'honora": 
 

 

El soci parlamentari del PSOE s'havia afanyat a demanar la dimissió de la ministra. Podem ha advertit que l'executiu socialista "no pot assemblar-se al PP":

 

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha afirmat que el govern de Pedro Sánchez és "el més dèbil de la democràcia" i va "a la deriva": 

"Mai abans en 100 dies havien dimitit dos ministres en un govern d'Espanya". 


L'altra dimissió de l'executiu va ser la de Màxim Huerta, que va deixar la cartera de Cultura només una setmana després d'assumir el càrrec i és el ministre més breu de la democràcia espanyola. 

 

Pedro Sánchez l'havia defensat aquest mateix dimarts a la tarda

Carmen Montón ha comparegut només unes hores després que el president espanyol l'hagi defensat públicament, i que ella mateixa afirmés en una roda de premsa, ara fa 24 hores, que "ella sí" que havia fet el màster en estudis Interdisciplinaris de Gènere. Quan va aconseguir el títol, era diputada i portaveu d'Igualtat del PSOE al Congrés dels Diputats. 

El degoteig d'informacions sobre possibles irregularitats ha continuat. Després que ha transcendit que les notes de la ministra s'haurien manipulat, aquest dimarts a la tarda, "La Sexta" ha informat que Montón hauria copiat almenys 19 de les 52 pàgines del treball final de màster.

Les suposades irregularitats en un màster de la Rey Juan Carlos van posar fi al mandat de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes, que, després de "renunciar al màster", va acabar dimitint per l'escàndol del robatori de cremes en un supermercat.

L'escàndol també ha esquitxat Pablo Casado, que ha negat que el seu màster fos un regal. El cas és al Suprem.

Anar al contingut