Investigant l'hepatitis C
Investigant l'hepatitis C
Madrid

La ministra de Sanitat anuncia un acord per finançar el medicament per a l'hepatitis C d'alta eficàcia

La ministra ha anunciat un acord amb la farmacèutica per rebaixar-ne el preu.

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Sanitat espanyol ha arribat a un acord amb el laboratori que fabrica el medicament per a l'hepatitis C Sovaldi (sofosbuvir) per incloure'l en el finançament públic. Així ho ha anunciat la titular de Sanitat, Ana Mato, que ha assegurat que estarà disponible ben aviat:

"Serem un dels primers països d'Europa que introdueixi aquest nou medicament. L'1 d'octubre en podran disposar els metges de tot Espanya per aplicar-lo als pacients que el necessitin", ha afirmat.

Amb aquest medicament, que es pren combinat amb altres fàrmacs, s'espera augmentar un 15% el percentatge de curació d'aquesta malaltia i superar el 90%. L'hepatitis C pot arribar a provocar cirrosi i càncer de fetge. Per tant, el nou tractament obre una porta a l'esperança a 650.000 malalts.

Les negociacions entre el ministeri i la farmacèutica han durat mesos, ja que en principi el preu del medicament era de prop de 60.000 euros. Tot i que Sanitat no ha explicat quin preu s'ha acordat finalment, l'objectiu era rebaixar-lo fins als 25.000 euros, el mateix que es va acordar per a un altre fàrmac similar que es va incloure al finançament públic a l'agost.

Mentre el ministeri negociava amb el laboratori, ja hi havia 176 persones a qui s'estava administrant el tractament perquè la gravetat de la seva situació així ho demanava.

Anar al contingut