La ministra de Justícia, reprovada al Senat entre crits de "dimissió"

Actualitzat

El ple del Senat ha reprovat per primera vegada un ministre del govern de Pedro Sánchez: es tracta de la titular de Justícia, Dolores Delgado. La votació s'ha fet entre crits de "dimissió" per part de la majoria absoluta del PP.

La reprovació és per "haver mentit" i haver intentat "abandonar" el jutge instructor de la causa de l'1-O, Pablo Llarena, en la demanda presentada a Bèlgica per Carles Puigdemont i quatre exconsellers exiliats.

La votació ha tirat endavant amb els vots del PP, Ciutadans i Fòrum Astúries. Han estat 149 vots a favor de la reprovació; 82, en contra, del PSOE, Podem; PNV i Compromís; i 7 abstencions dels partits independentistes catalans.

La reprovació ha arribat en ple escàndol pels àudios que demostrarien que la ministra es va trobar en un dinar el 2009 amb l'excomissari José Villarejo, un dinar amb diverses persones en què també s'hauria referit a l'actual ministre de l'Interior com a "maricó".


Iglesias demana la dimissió

Tot i que Podem ha votat contra la reprovació de la ministra, el seu líder, Pablo Iglesias, considera que Dolores Delgado hauria de dimitir per les converses amb Villarejo.

"Tot el que representa el món Villarejo o el món Inda és brutícia, és brossa. I qualsevol polític que es barregi amb això hauria d'allunyar-se d'una funció pública que ha de ser noble. Crec que estic sent cristal·lí."

La ministra va dir al començament de la polèmica que no coneixia Villarejo, i aquest dimarts ha reconegut que almenys ha estat amb ell en tres ocasions.

ARXIVAT A:
PSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut