La ministra de Defensa, Margarita Robles (EFE)
La ministra de Defensa, Margarita Robles (EFE)

La ministra de Defensa creu que els presos han d'estar a prop de les seves famílies

Margarita Robles demana superar la "pàgina negra que va suposar Puigdemont i el que va passar des del 6 i 7 de setembre"

RedaccióActualitzat

La ministra de Defensa, Margarita Robles, és partidària d'acostar els presos al seu entorn més pròxim, en referència als polítics catalans que estan en centres penitenciaris.

Robles, en una entrevista que publica el diari "El Mundo" aquest diumenge, ha subratllat que les persones privades de llibertat han d'estar "al més a prop possible del seu entorn i la seva família", en referència als "presos del procés", i ha assegurat que si el govern espanyol ha de prendre decisions "valorarà les circumstàncies".

" És un principi de llei general penitenciària que la gent estigui al més a prop possible de les seves famílies"

La ministra ha matisat que, en el cas dels presos etarres, ETA ha estat derrotada per la societat i "aquesta derrota no pot tenir cap contraprestació política".

 

Notícia relacionada: Torra sobre la trobada amb Sánchez: "Cal que ells i nosaltres prenguem riscos"

 

Reunió Torra

Sobre la reunió entre el cap de l'executiu, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, Robles ha assegurat que "fora del marc de la Constitució no hi ha cap possibilitat de diàleg" i manté que "per a allò que no estigui en el marc constitucional no hi trobarà suport".


"Els dirigents de Catalunya han d'entendre que cal superar aquesta pàgina negra que va suposar Puigdemont i el que va passar des del 6 i 7 de setembre. Això no exclou que puguem abordar una reforma de la Constitució per fer-la més moderna. Una reforma legal des de la mateixa legalitat."

 

Indult Urdangarin

Sobre un possible indult a Iñaki Urdangarin, Robles ha subratllat que si no hi ha raons de caràcter humanitari, mai és procedent un indult.

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut