Madrid

De Cospedal adverteix que el 9N no es repetirà: "Farem el que haguem de fer"

En plena ofensiva del PP, María Dolores de Cospedal ha assegurat a la COPE que hi haurà conseqüències per a tothom que col·labori a fer el referèndum

RedaccióActualitzat

Continua l'ofensiva de dirigents i ministres del PP contra el referèndum de Catalunya. La ministra de Defensa i número 2 del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha assegurat que aquesta vegada no es quedaran immòbils com en el 9N, sinó que actuaran per impedir el referèndum a Catalunya. De Cospedal ha dit que no estan disposats a permetre que es posin les urnes. Ho ha assegurat a la cadena COPE:

"Jo li puc dir que aquesta situació no es tornarà a produir i que farem el que haguem de fer. L'hi dic amb tota claredat."

La titular de Defensa ha amenaçat amb responsabilitats penals les empreses o particulars que participin en els preparatius del referèndum:

"El que col·labori fent l'urna, o posant-la, o deixant el local, tindrà les seves conseqüències com és lògic i normal."

La ministra ha dit que per impedir el referèndum poden utilitzar tots els instruments de l'Estat però que això dependrà de quina sigui exactament l'actuació del govern Puigdemont:

"L'Estat té tots els instruments al seu abast, tots, i els haurà d'utilitzar, i el govern els haurà d'utilitzar per impedir que això es pugui realitzar. Fins quant? Depenent de quina sigui l'actuació i l'actitud per part dels que governen avui a la Generalitat de Catalunya."

Amb aquestes paraules de De Cospedal continua l'escalada verbal del PP davant del referèndum, perquè aquesta setmana ella mateixa i dos ministres més ja l'han equiparat a un intent de cop d'estat. El govern espanyol endureix el discurs justament la setmana que el president Puigdemont ha enviat per carta a Mariano Rajoy l'última petició formal per pactar un referèndum.

 

 

Zoido lamenta que Puigdemont mantingui el "xantatge"

Un altre ministre, el d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha lamentat que Puigdemont mantingui el referèndum i que enviï una carta a Rajoy en aquest sentit:

"Ara ve amb una carta, un ultimàtum. El govern no acceptarà cap xantatge ni de Catalunya ni de ningú"

I ha defensat la feina que el president espanyol fa per als interessos dels catalans, com les mesures per resoldre els "problemes financers dels serveis públics" o les cues al Prat i d'un altre "centenar" d'aeroports, ha afirmat Zoido.

Andrea Levy: "El govern espanyol farà tot el que calgui"

Andrea Levy s'ha afegit a les últimes hores a les declaracions contundents contra el referèndum. La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP ha dit, en una entrevista al programa "Espejo Público" d'Antena3, que "el govern espanyol farà tot el que calgui". Quan la periodista Susanna Griso li ha preguntat si estan disposats a fer servir la força per impedir que es col·loquin urnes pel referèndum, Levy ha respost: "No és la força, és la democràcia. Utilitzem la democràcia. Qui violenta la llei, la democràcia i els catalans és el govern de la Generalitat."

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut