Penrith

La millor melmelada de taronja amarga del món és catalana

Els premis a les millors melmelades del món, els 'World's Original Marmalade Awards', han premiat amb la medalla d'or una melmelada de taronja amarga feta a Alforja

RedaccióActualitzat

L'empresa familiar que elabora les melmelades Montserrat Rull a Alforja s'ha endut dos premis en un concurs internacional que es fa cada any a Anglaterra, el "World's Original Marmalade Awards". El certamen està considerat com el més important en el sector de les melmelades i s'hi presenten elaboradors de trenta països. Són comparables a les llistes Parker dels vins.

Les melmelades fetes a Alforja s'han endut la medalla d'or per la melmelada de taronja amarga amb xerès i la medalla de plata per la melmelada de "kumquat", un cítric que també es coneix com a "taronja nana".

Mentre els britànics en consumeixen habitualment, aquí la taronja amarga només serveix d'ornamentació. Per menjar-la s'ha de treballar bé, i el resultat és una melmelada molt aromàtica, segons explica Joel Salvat, de la segona generació d'aquesta empresa de melmelades.

 



Les melmelades de la Montserrat Rull es van començar a elaborar a Alforja fa 22 anys. Avui se n'ocupa un dels fills, enginyer agrònom i enòleg.

 

Els premis a les millors melmelades del món s'atorguen cada any a Penrith, un petit poble del nord d'Anglaterra, que l'any passat ja va entregar la medalla de bronze a aquesta melmelada.

Anar al contingut