Barcelona

La metàfora del drac fa fortuna entre els polítics en la diada de Sant Jordi

.

RedaccióActualitzat

Sant Jordi ha començat amb la declaració institucional del president de la Generalitat. Carles Puigdemont ha fet una crida a fer-se respectar "davant els dracs ferotges que ens volen tenallar". Aquesta metàfora del drac ha fet fortuna durant la jornada entre la resta de polítics.

El president de Catalunya Sí Que Es Pot, Lluís Rabell, ha alertat que el drac es pot trobar a dins de casa quan arribi l'hora d'aprovar els pressupostos.

"L'alè del drac que bufa a La Moncloa ens fa arribar alenades contra les aspiracions democràtiques de la societat catalana i polítiques antisocials. Ara bé, des de la política catalana també hauríem d'anar amb compte que no tinguem algun drac casolà vestit de Sant Jordi."

El coordinador del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha qualificat directament el discurs de Puigdemont de "ximpleria":

"Que el president de la Generalitat intenti parlar de dragons i intenti parlar de bons i dolents em sembla que està fora de lloc. Crec que és una solemne tonteria. El que avui toca és felicitar-nos que la convivència a Catalunya ens porta a celebrar diades com les que vivim avui."

La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, creu el president Puigdemont és responsable dels dracs que amenacen els ciutadans.  

"Els ciutadans pateixen molts dracs. Pateixen el drac de la corrupció, el drac de la pobresa, el drac de l'atur. I aquests dracs també són a Catalunya, per tant, el senyor Puigdemont no hauria de fer servir un dia tan maco com aquest per fer confrontació política, però si ho fa, que també assumeixi que ell i el seu govern tenen una part de responsabilitat dels problemes, dels dracs, que pateixen els ciutadans de Catalunya."

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el principal drac a combatre és el de la insolidaritat amb els refugiats.

"En un dia dedicat en els llibres i la literatura, les metàfores són lliures i per tant cadascú pot fer servir les seves. Però és veritat que drac és tot allò que s'oposa a la llibertat, a la igualtat i a la justícia. Des d'aquest punt de vista és important que recordem els problemes que hi ha i probablement avui si n'haguéssim de singularitzar un és el dels refugiats."

La portaveu de la CUP, Anna Gabriel, ha trobat a faltar referències al conjunt dels Països Catalans quan Puigdemont s'ha referit als atacs de la llengua.

"Sempre que es parla de llengua i cultura trobem a faltar que s'expliciti, que s'expressi, que es posi l'accent en la situació de la llengua i de la cultura arreu de país, i també que no es faci més acció política en clau de Països Catalans, que és de fet la nostra aposta."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut