El president del Senat, Pío García Escudero, en una imatge d'arxiu (EFE)
El president del Senat, Pío García Escudero, en una imatge d'arxiu (EFE)
Madrid

La mesa del Senat analitzarà la petició de Puigdemont de fer-hi una conferència

Carles Puigdemont demana fer una conferència al Senat sobre el referèndum català

RedaccióActualitzat

El president del Senat, Pío García Escudero, ha anunciat que traslladarà a la mesa de la cambra alta la petició del president Carles Puigdemont de fer una conferència al Senat per explicar el referèndum a Catalunya el 24 d'abril. Sense entrar en més detalls, el president del Senat responia d'aquesta manera a la carta del president feta pública aquest dilluns i en la qual recorda la funció del Senat com a cambra de representació territorial per explicar iniciatives com la del referèndum.

Pío García Escudero ha assegurat que la demanda, "com tot", haurà de ser analitzada per la mesa. Amb tot, com que aquest dilluns va ser festiu, han al·legat fonts del Senat, no s'ha pogut incloure en l'ordre del dia de la mesa d'aquest dimarts i s'analitzarà la setmana que ve. El president del Senat s'ha mostrat disposat a modificar l'agenda si no hi hagués sala el 24 d'abril.

El portaveu de Podem al Senat, Ramon Espinar, ja s'ha manifestat a favor de la iniciativa.

"Creiem que la solució als problemes de Catalunya passa pel respecte a la democràcia i el diàleg, que Puigdemont vingui al Senat és una opció i no ens sembla malament."

El govern ha redoblat les últimes hores les peticions per fer el referèndum amb iniciatives com l'article a "El País", signat per Puigdemont i Junqueras. La demanda, però, continua tenint la ferma oposició del govern espanyol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut